Allmän kurs - Nordisk profil

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Åredalens folkhögskola
Plats:
Undersåker - Jämtlands län
Längd:
1-3 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du måste fylla minst 18 år det år du börjar på folkhögskolan.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2024 - 4 jun 2025

Kostnader: Ca 1500 kr

Kontakt: Nell Ray

Telefon: 0768-356863

E-post:
nell@aredalensfhsk.se

Allmän kurs vänder sig till dig som vill läsa in grundläggande behörighet för vidare studier på högskola eller yrkeshögskola. 

På Allmän kurs - Nordisk profil står platsen i centrum och vi undersöker vilka särskilda förhållanden som präglar denna plats, historiskt, kulturellt och geografiskt. Tema Norden genomsyrar behörighetsämnena och du får möjlighet att läsa in din gymnasiekompetens inom temat. Att känna till samhällets uppbyggnad, språkens historia, mångfalden i kulturen från forntid till idag, de fornnordiska berättelserna, den unika fjällfloran, de politiska systemen och synen på yttrandefrihet, jämlikhet och öppenhet hjälper oss att förstå vår samtid, här och nu. Människan är en del av sin närmiljö och Åredalens folkhögskola kan bli en plats där du kan gro och växa.

Åredalens folkhögskola är en plats för livslångt lärande och gemenskap, hållbarhet, skapande, livsåskådning, språk och kulturförståelse. Skolans läge vid fjället präglar skolans alla utbildningar.

Allmän kurs vänder sig till dig som vill läsa in grundläggande behörighet för vidare studier på högskola eller yrkeshögskola. Vi erbjuder en pedagogisk miljö där dina erfarenheter, värderingar och drivkrafter är viktiga och får ta plats. Att studera på en folkhögskola innebär att du är här för att lära och utvecklas tillsammans med andra, där allas erfarenheter och kunskaper tas till vara.

Hos oss läser du behörighetsgivande kurser integrerat med varandra. Studierna sker tematiskt och ämnesövergripande. Vi vill att du ska ha möjlighet att hitta din egen inlärningsstil, utifrån dina förutsättningar och behov. Vi lägger upp en individuell studieplan tillsammans med dig.

För grundläggande behörighet till högskola och universitet behöver du följande kurser:

  • Svenska/Svenska som andraspråk 1, 2 och 3
  • Engelska 5 och 6
  • Matematik 1a, 1b eller 1c
  • Naturkunskap 1a1
  • Samhällskunskap 1a1
  • Historia 1a1
  • Religion 1

Du kan också läsa in vissa andra behörigheter, samt vissa kurser på grundskolenivå.

Under våra valbara kurser kan du välja en inriktning på din utbildning. Det innebär att du under vissa perioder två dagar i veckan kan välja kurser såsom; keramik, friluftsliv, fjällkunskap, ledarskap, konst, självhushåll, tro och liv.

Kontakta kursansvarig eller studievägledare om du vill veta mer.

 

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) http://aredalensfhsk.se/utbildningar/allman-kurs/

Att gå tillbaka till skolbänken efter 20 år är det bästa jag gjort

Egabo hade ett långt yrkesliv som undersköterska bakom sig när hon började på Allmän kurs på folkhögskola. Nu har hon fått behörighet att söka in till högskolan och vill läsa vidare till sjuksköterska eller dietist.

Läs hela artikeln

Åredalens folkhögskola

Åredalens folkhögskola ligger strax utanför Åre, omgiven av en fantastisk natur med närhet till mäktiga fjäll, vacker vildmark och spännande äventyr. Detta präglar stor del av skolans kursutbud och aktiviteter. Här kan du bredda din kunskap, utvecklas som människa och hitta vänner för livet. Här finns en närhet mellan deltagare och personal, där kunskap och vänskap går hand i hand!

Läs mer om skolan

Postadress:
Åredalens folkhögskola
Hålland 290
837 96 Undersåker

Telefon: 0647-66 55 00
E-post: info@aredalensfhsk.se
Webbadress: http://www.aredalensfhsk.se/