Skola:
Åredalens folkhögskola
Plats:
Undersåker - Jämtlands län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du ska fylla minst 18 år det år du önskar att börja på Bibellinjen.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2024 - 4 jun 2025

Kostnader: Studieomkostnader på ca 3700 kr, dessutom tillkommer en kostnad för studieresan.

Kontakt: Martin Boström

Telefon: 0647-665505

E-post:
martin@aredalensfhsk.se

Längtar du efter att få fördjupa din kristna tro och att få reflektera över dina livsfrågor tillsammans med andra? Då är denna utbildning något för dig!

Kursbeskrivning

Ett år på Bibellinjen är spännande, utmanande och kan påverka resten av ditt liv. Tillsammans med andra bearbetar du din tro och dina livsfrågor, upptäcker dina egna och andras gåvor samt fördjupar relationen mellan dig själv och Gud.

Syftet med Bibellinjen är att forma en tro som håller för livets verklighet. Under året får du tid att själv reflektera och fundera, men en fördjupad Gudsrelation formas även i gemenskap med andra. Vi kommer att undersöka fakta tillsammans, vi kommer skratta och gråta och vi kommer att ha olika åsikter. Vi kommer be för och tillsammans med varandra och ha otroligt roligt! En trygg gemenskap är den bästa platsen för ett personligt växande.

Delar av kursinnehållet:

 - Bibelkunskap, Troslära och Apologetik

 - Lärjungaskap och Livskunskap 


 - Fjällvandringar och fjällturer

 - Retreater

 - Samtal och diskussioner om livet

 - Valbara kurser torsdagar och fredagar

Någon gång under kursens första veckor går bibellinjen på en lättare fjälltur i de jämtländska fjällen. I bland åker vi till en gård under några dagar, för en ”djupdykning” med undervisning samt bön och förbön. Under läsåret har vi flera retreater som är tillfällen till stillhet, bön och reflektion. Även en studieresa kommer att genomföras, med resmål i Sverige eller Norge.

Undervisningen på Bibellinjen har tre huvudformer; föreläsningar, samtal och individuellt arbete. Vissa ämnen läses i block medan andra är återkommande under en längre tid. Studierna bedrivs oftast i helklass, men även i mindre grupper. Vissa kursmoment genomförs tillsammans med KRIK-linjen. Grunden i all undervisning är trygghet och öppenhet. Allas åsikter och frågeställningar är viktiga för helheten. Man behöver inte hålla med varandra, men måste respektera varandra.

 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Målet med kursen är att varje kursdeltagare ska: få ett grepp om Bibeln, få bearbeta och fördjupa sin tro.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) http://aredalensfhsk.se/utbildningar/bibellinjen/

Jag har faktiskt hittat världens bästa jobb!

Att tävla i Robinson är långt ifrån hennes första utmaning i vildmarken. I 25 år har Annki Nilsson varit kursansvarig för utbildningen Turism och äventyr på Grimslövs folkhögskola och inspirerat deltagare i vått och torrt.

Läs hela artikeln

Åredalens folkhögskola

Åredalens folkhögskola ligger strax utanför Åre, omgiven av en fantastisk natur med närhet till mäktiga fjäll, vacker vildmark och spännande äventyr. Detta präglar stor del av skolans kursutbud och aktiviteter. Här kan du bredda din kunskap, utvecklas som människa och hitta vänner för livet. Här finns en närhet mellan deltagare och personal, där kunskap och vänskap går hand i hand!

Läs mer om skolan

Postadress:
Åredalens folkhögskola
Hålland 290
837 96 Undersåker

Telefon: 0647-66 55 00
E-post: info@aredalensfhsk.se
Webbadress: http://www.aredalensfhsk.se/