Konst & språk i Frankrike

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Åredalens folkhögskola
Plats:
Undersåker - Jämtlands län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Lägsta ålder 18 år.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2024 - 4 jun 2025

Plats för kursen: Åredalensfolkhögskola samt Bagnols sur Ceze, södra Frankrike

Kostnader: Se http://aredalensfhsk.se/ utbildningar/ecole-de-mont-cotton/

Kontakt: Helena Schmidt-Bourges

E-post:
helena@aredalensfhsk.se

KONST - FRANSKA - FRANSK KULTUR. Vill du lära dig franska, utveckla ditt konstnärliga skapande och bo i södra Frankrike? Gå på Åredalens konstskola i Frankrike under ett år. 

Vår utbildning i konst och franska, Ecole de Mont Cotton, hålls i Provence, södra Frankrike. En plats med närhet till vacker natur och städer med ett rikt konstliv. Kursen är för dig som vill lära dig franska på ett effektivt sätt samt dela din vardag med andra kreativa människor. På Ecole de Mont Cotton får du utveckla ditt konstnärliga skapande vilket kan leda till vidare studier inom design, arkitektur, konst eller liknande.

Kursbeskrivning

Du arbetar mycket med olika projekt ute i samhället och med gästlärare på skolan för att träna språket i vardagssituationer och i arbete. Du gör studiebesök på konsthögskolor, samarbetar med olika intressenter inom konsten, du besöker konstutställningar; bl a carré d’Art i Nîmes, Collection Lambert i Avignon, och biennalen i Lyon (vart annat år).

Konsthistoria med betoning på samtidskonst, är en viktig del i undervisningen, du får även prova på olika tekniker under året, grafik, måleri, skulptur, video, ljud mm. Du jobbar på olika övningar i konst men även på ett personligt projekt under året i valfri teknik.

Kursen strävar efter självständighet och personlig utveckling. Du kan förbereda dina arbetsprover till en högre utbildning och även passa på att avlägga ett prov i franska på våren, ett sk TCF (test de connaissance du français). Undervisningen i franska anpassas efter deltagarnas nivåer i franska.

Delar av kursinnehållet:

  • Möte med verksamma konstnärer, gästlärare i olika konstformer
  • Konsthistoria
  • Kroki, grafik, foto, måleri och skulptur
  • Installationer, video- och ljudkonst, filmanalys
  • Franska språket: nybörjare och fortsättning
  • Studiebesök på konstskolor, museer, konsthallar, festivaler

  

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Konst : Att utveckla sin förmåga att uttrycka sig i en eller flera konstnärliga tekniker. Bli självständig och göra val, kunna förklara sina val. Förstå sammanhang inom konsthistorian och samtidskonsten. Franska 1: kunna uttrycka sig i vardagssituationer på franska, presentera sig och tala om intressen. Franska 2: kunna diskutera och argumentera i ämnen.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) http://aredalensfhsk.se/utbildningar/ecole-de-mont-cotton/

Att pausa och läsa konst är det bästa jag gjort

Eira Westrin är AT-läkare i Karlskrona till vardags, men under läkarstudierna tog hon ett års studieuppehåll för att läsa fri konst på Östra Grevie folkhögskola i Skåne. Det är något som hon inte ångrar.

Läs hela artikeln

Åredalens folkhögskola

Åredalens folkhögskola ligger strax utanför Åre, omgiven av en fantastisk natur med närhet till mäktiga fjäll, vacker vildmark och spännande äventyr. Detta präglar stor del av skolans kursutbud och aktiviteter. Här kan du bredda din kunskap, utvecklas som människa och hitta vänner för livet. Här finns en närhet mellan deltagare och personal, där kunskap och vänskap går hand i hand!

Läs mer om skolan

Postadress:
Åredalens folkhögskola
Hålland 290
837 96 Undersåker

Telefon: 0647-66 55 00
E-post: info@aredalensfhsk.se
Webbadress: http://www.aredalensfhsk.se/