Skola:
Mariannelunds folkhögskola
Plats:
Mariannelund - Jönköpings län
Längd:
1 termin
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 26 aug 2024 - 20 dec 2024

Kontakt: Axel Lönhöiden Sundström

E-post:
samuel@mariannelund.nu

BibelGaming kombinerar studium av Bibeln med gaming och e-sport. Välkommen till en termin där du får levla upp, tillsammans med Gud och i en klass där vi supportar varandra.

Bibel och tro

I ämnet Gamla Testamentet gör vi en historisk översikt samtidigt som vi samtalar om de frågor som dyker upp i mötet med texten; Gudsbilden är en central fråga. Betoningen i ämnet ligger på att förstå Gamla Testamentet i ljuset av Nya Testamentet.

Nya Testamentet går vi grundligt igenom Matteusevangeliet, där vi söker viktiga lärdomar för det kristna livet. Vi fördjupar oss också i Filipperbrevet, ett kort och glädjefullt brev skrivet under Paulus fångenskapstid.

Den kristna tron får du en systematisk genomgång av den kristna trons innehåll. Det ger dig en fast grund att stå på och en möjlighet att forma dina egna övertygelser utifrån Guds Ord.

E-port och gaming

Kursens gamingdel innehåller såväl teoretiska som praktiska moment. Vi jobbar med spelanalys, och belyser hur teman som skapelse, ondska och hjältar skildras i spelvärlden och Bibeln. Vi pratar om digital etik och respekt, och reflekterar över moraliska frågeställningar kopplade till gamingkulturen. Vi har också lektioner om att sätta goda vanor, och att utvecklas i teamwork och ledarskap.

Ett tema som löper genom hela kursen är hur vi kan vara lärjungar och missionärer inom gamingvärlden. Du kommer tillsammans med andra få planera och genomföra LAN någonstans i landet. Som klass kommer ni också testa på att projektleda digitala event, turneringar och olika typer av livesändningar.

BibelGaming genomförs i samarbete med E-sportnätverket inom Sport for Life. Tack vare detta samarbete blir du också en del av ett större nätverk av människor som är intresserade av mötet mellan gaming och kristen tro. Under kursens gång kommer du få möta flera intressanta personer som kan peka på olika möjligheter att utvecklas vidare inom ditt intresse och med dina gåvor.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://mariannelund.nu/kurser/bibelskola/bibelgaming/

Fler kurser inom: Spel Bibelkurs

Mariannelunds folkhögskola

På Mariannelunds folkhögskola får du möjlighet till personlig utveckling och fördjupning. Här kan du tillsammans med andra kursdeltagare och engagerad personal växa som människa och bli rustad för livet. Skolan präglas av en kristen grundsyn där alla, oavsett tro och uppfattning, är välkomna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Mariannelunds folkhögskola
Centralgatan 7
598 98 Mariannelund

Besöksadress: Centralgatan 5-10

Telefon: 0496-215 50
E-post: info@mariannelund.nu
Webbadress: http://www.mariannelund.nu/