Skola:
Mariannelunds folkhögskola
Plats:
Mariannelund - Jönköpings län
Längd:
1 termin
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 8 jan 2024 - 7 jun 2024

Kontakt: Pierre Vandestam

E-post:
pierre@mariannelund.nu

BibelÄventyr 2 är en fortsättningskurs för dig som tidigare läst BibelÄventyr. Även i den här kursen kombinerar vi friluftsliv och bibelstudier, men spänner nu bågen lite extra. 

Bibel och tro

I det övergripande området Bibel och tro ingår tre olika kursmoment: Romarbrevet, Församlingen och Ledarskap. Romarbrevet är historiskt en av de mest inflytelserika böckerna i Nya testamentet och dess budskap är ständigt aktuellt. I det här kursmomentet går vi igenom brevet från början till slut, och lär på så vis också känna brevets författare Paulus. Kursmomentet ”Församlingen” är en tankesmedja och workshop om hur vi är församling på ett relevant sätt i vår tid. Vi studerar den första församlingen och ser vad vi kan lära oss av de första kristna. Vi frågar oss hur vi planterar nya församlingar och hur vi förnyar redan etablerade. I ämnet Ledarskap frågar vi oss hur vi kan vara kristna ledare, med Jesus som förebild. Vi får praktiska verktyg för att skapa och fullfölja visioner, leda grupper och hålla en sund balans som ledare.

Äventyr och friluftsliv

Precis som i grundkursen BibelÄventyr gör vi många omväxlande friluftsaktiviteter. I BibelÄventyr 2 tar du som kursdeltagarna ett större ansvar för planering, säkerhet och genomförande.

Huvudaktiviteter för kursen är:

  • Kajaktur i Västerviks skärgård – 5 dagar
  • Vintertur i Jämtland – 3 dagar på turskidor/snöskor
  • Vandring i Sverige – 4 dagar
  • Vandring i Skottland – 5 dagar
  • Orientering – 3 dagar
  • Mountainbike – 2 dagar
  • Klättring (lära sig standplats/nedfirning)
  • Flykten – En urban överlevnadsupplevelse under okänt antal dagar
  • Skadehantering

 

Vill visa att skogen är en trygg och läkande plats

Marcus och Elinor drömmer om att arbeta i naturen med människor. De går kursen Äventyrsguide och får lära sig om friluftsliv, äventyrssport och ledarskap.

Läs hela artikeln

Mariannelunds folkhögskola

På Mariannelunds folkhögskola får du möjlighet till personlig utveckling och fördjupning. Här kan du tillsammans med andra kursdeltagare och engagerad personal växa som människa och bli rustad för livet. Skolan präglas av en kristen grundsyn där alla, oavsett tro och uppfattning, är välkomna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Mariannelunds folkhögskola
Centralgatan 7
598 98 Mariannelund

Besöksadress: Centralgatan 5-10

Telefon: 0496-215 50
E-post: info@mariannelund.nu
Webbadress: http://www.mariannelund.nu/