Glokal - distanskurs med praktik

Ansökan stängd
Skola:
Södra Vätterbygdens folkhögskola
Plats:
Jönköping - Jönköpings län
Längd:
1 termin
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Examensbevis från högskoleförberedande utbildning eller yrkesförberedande. Goda kunskaper i engelska, gärna också spanska. Intervjudag den 18 april även med information och möte med övriga sökande. (Vid förhinder kan ev annat intervjutillfälle ordnas.)

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 10 jan 2023 - 30 maj 2023

Träffar:
2 obligatoriska träffar

Kostnader: För information om kostnader, se Svfs webbsida: https://www.svf.fhsk.se/om-skolan/kostnader/

Kontakt: Cecilia Björnlinger

Telefon: 036-30 69 66

E-post:
cecilia.bjornlinger@svf.fhsk.se

Global + Lokal = Glokal! Du studerar utomlands på distans. Så, är du nyfiken och vill lära känna en annan kultur, få en vidgad världsbild, utmana vanor och normer...

Studera på distans i en annan del av världen

Glokal är vår distanskurs med internationell praktik där du studerar via nätet med handledning från Svf – i en helt annan del av världen. Kursen bygger på folkbildningens idé om att man lär tillsammans i en grupp där erfarenhetsutbyte och levande dialog prioriteras. Genom nätuppkopplad undervisning och samtal och genom skriftliga uppgifter får du bland annat lära och reflektera över landet, samhället, historien och de religioner du finns mitt ibland. Du är i en ny miljö där du ser och lever i vad du lär! Länder som är aktuella att åka till vårterminen 2023 är Indien och Ecuador. Eventuellt kan det också bli aktuellt med Thailand och/eller Kongo Kinshasa. Du får naturligtvis ha önskemål om vilken plats du vill utforska, men du söker framför allt till kursen och inte till ett specifikt land. I antagningsprocessen matchar vi dina språkkunskaper och kvalifikationer med rätt land och område.

Du kommer att få hjälpa till i verksamheter kopplade till barn och unga inom kyrkor och kyrkliga organisationer som Svf, Equmenia och Equmeniakyrkan samarbetar med på olika håll i världen. Kursen är på heltid under en termin.

I antagningsprocessen ingår att vi vill ha ett digitalt möte med dig som söker.

Praktiskt upplägg av kursen

Vi börjar med två veckors förberedelseer och studier förlagda till Svf, förberedelsekursen pågår 230110-230120. Därefter är du utomlands i cirka tre månader och ni är alltid minst två personer som reser till samma land. Därefter återvänder du till Svf för två veckors bearbetning, utvärdering och redovisning.

Du betalar själv för alla reseomkostnader, t ex biljett, visum, vaccinationer, och för mat. Mottagarorganisationen står för husrum. Om du väljer att bo på Svf under för- och efterkurs betalar du det själv. Kursen berättigar till studiestöd från CSN.

 

 

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.svf.fhsk.se/utbildning/glokal/

Södra Vätterbygdens folkhögskola

Södra Vätterbygdens Folkhögskola (Svf) är sedan 1919 en mötesplats för idéer, inspiration, kunskap, personlig utveckling och utbildning. Här kan du höja din kompetens, skaffa dig en yrkesutbildning eller förbereda dig för studier på högskola/universitet. Skolan är tillgänglig för rullstolsburna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Södra Vätterbygdens folkhögskola
Mångatan 10
554 39 Jönköping

Telefon: 036-30 69 00
E-post: svf@svf.fhsk.se
Webbadress: https://www.svf.fhsk.se/