• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  3 dagar
 • Ansök senast:
  31 maj 2024
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Sugen på att måla akvarell? Både nybörjare och mer erfarna akvarellmålare - som behöver lite ny inspiration - är välkomna!

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 5 aug 2024 - 8 aug 2024

Kostnader: Information om kostnad för kost och logi, material m m, se Svf:s webbsida, www.svf.fhsk.se.

Kontakt: Ewa Gustafsson

Telefon: 036-30 69 08

E-post:
konferens@svfkonferens.se

Vi startar med en enkel övning för att bekanta oss med materialet. 

Du kommer att få tillfälle att måla motiv som du har framför dig. Rotfrukter, grönsaker eller frukt. Det blir tillfälle till att testa olika akvarelltekniker. Vi övar också på att skildra ljus och skugga och att inte överarbeta.

Någon dag övar vi på att blanda till olika gröna färger och målar sedan med naturen som motiv. Den som vill, kan någon gång också skissa eller måla utomhus. Den mesta tiden tillbringar vi dock i ateljen.

Fokus ligger mer på att testa och upptäcka än på att göra "färdiga tavlor". Gemensamma bildgenomgångar och enskild handledning ingår.

Du tar med eget akvarellmaterial. I samband med att information sänds ut inför kursstarten, får du en lista med förslag på material.

Kursledare är Monica Månsson, konstnär och utbildad vid Konstindustriskolan (nuv HDK) i Göteborg och Gerleborgsskolan, och med mångårig erfarenhet av att leda akvarellkurser. Besök gärna Monica hemsida, monicam.se.

 Max 12 deltagare

 

Fler kurser inom: Målning / Teckning Akvarell

Södra Vätterbygdens folkhögskola

Södra Vätterbygdens Folkhögskola (Svf) är sedan 1919 en mötesplats för idéer, inspiration, kunskap, personlig utveckling och utbildning. Här kan du höja din kompetens, skaffa dig en yrkesutbildning eller förbereda dig för studier på högskola/universitet. Skolan är tillgänglig för rullstolsburna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Södra Vätterbygdens folkhögskola
Mångatan 10
554 39 Jönköping

Telefon: 036-30 69 00
E-post: svf@svf.fhsk.se
Webbadress: https://www.svf.fhsk.se/

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln