Akvarellkurs

Ansökan stängd
Skola:
Södra Vätterbygdens folkhögskola
Plats:
Jönköping - Jönköpings län
Längd:
3 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 5 aug 2024 - 8 aug 2024

Kostnader: Information om kostnad för kost och logi, material m m, se Svf:s webbsida, www.svf.fhsk.se.

Kontakt: Ewa Gustafsson

Telefon: 036-30 69 08

E-post:
konferens@svfkonferens.se

Sugen på att måla akvarell? Både nybörjare och mer erfarna akvarellmålare - som behöver lite ny inspiration - är välkomna!

Vi startar med en enkel övning för att bekanta oss med materialet. 

Du kommer att få tillfälle att måla motiv som du har framför dig. Rotfrukter, grönsaker eller frukt. Det blir tillfälle till att testa olika akvarelltekniker. Vi övar också på att skildra ljus och skugga och att inte överarbeta.

Någon dag övar vi på att blanda till olika gröna färger och målar sedan med naturen som motiv. Den som vill, kan någon gång också skissa eller måla utomhus. Den mesta tiden tillbringar vi dock i ateljen.

Fokus ligger mer på att testa och upptäcka än på att göra "färdiga tavlor". Gemensamma bildgenomgångar och enskild handledning ingår.

Du tar med eget akvarellmaterial. I samband med att information sänds ut inför kursstarten, får du en lista med förslag på material.

Kursledare är Monica Månsson, konstnär och utbildad vid Konstindustriskolan (nuv HDK) i Göteborg och Gerleborgsskolan, och med mångårig erfarenhet av att leda akvarellkurser. Besök gärna Monica hemsida, monicam.se.

 Max 12 deltagare

 

Fler kurser inom: Målning / Teckning Akvarell

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln

Södra Vätterbygdens folkhögskola

Södra Vätterbygdens Folkhögskola (Svf) är sedan 1919 en mötesplats för idéer, inspiration, kunskap, personlig utveckling och utbildning. Här kan du höja din kompetens, skaffa dig en yrkesutbildning eller förbereda dig för studier på högskola/universitet. Skolan är tillgänglig för rullstolsburna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Södra Vätterbygdens folkhögskola
Mångatan 10
554 39 Jönköping

Telefon: 036-30 69 00
E-post: svf@svf.fhsk.se
Webbadress: https://www.svf.fhsk.se/