Argentinsk tango - fortsättningskurs

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Södra Vätterbygdens folkhögskola
Plats:
Jönköping - Jönköpings län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
31 maj 2024

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 5 aug 2024 - 9 aug 2024

Kostnader: Information om kostnad för kost och logi, material m m, se Svf:s webbsida, www.svf.fhsk.se.

Kontakt: Ewa Gustafsson

Telefon: 036-30 69 08

E-post:
konferens@svfkonferens.se

Fortsättningskurs i argentinsk tango för dig som har grunderna och för dig med längre erfarenhet!

Årets sommarkurs vänder sig till dig som börjar känna dig bekväm i de elementära grunderna i tangon och vill utveckla din teknik för att känna trygghet i din dans samt till dig som har lite längre erfarenhet men vill krydda din dans med en utökad repertoar.

Vi fokuserar på kroppshållningen, omfamningen, kontakten och tekniken, samt utforskar hur vi kan hitta ett tryggt, avslappnat sätt att dansa tillsammans. Vi kommer att arbeta med musikens dymanik i kombination med nya rörelser och sekvenser för att berika kreativitet med din partner. 

Målet är att du ska känna dig friare att uttrycka dig genom fler möjligheter och variationer för att få bättre flyt och mer njutbara danser.

Kläder

Vanliga vardagskläder går bra, men inte för åtsittande. Det är bra om skorna har en sula med bra "glid" på golvet. Vill du dansa i klackskor, bör du ha sko med rem.

Bra att veta

Anmälan i par är att föredra, men det går att anmäla sig som singel, så skapar vi par efter hand. När du anmäler dig, anger du om du vill dansa som följare eller förare eller om du kan tänka dig att testa båda rollerna. Under kursen kommer vi i vissa grundelement att byta roller för att öka förståelsen för förar- respektive följarrollen. Maxantal deltagare: 12 par - alltså 24 personer.

Kursledare

Jarmila Zavodanova och Christer Holmberg: Vi träffades första gången på en tangokurs och efter en gemensam resa till Buenos Aires bestämde vi oss för att börja undervisa tillsammans. Det har sedan blivit många tangoresor runt om i världen och på en resa till Bali kom vi i kontakt med en undervisningsmetod som bygger på ett större och vidare perspektiv på tango. Vi utbildade oss därför sommaren 2020 till Neurotango Practitioner i Berlin. Vår mission är att skapa glädje och personlig utveckling genom kraften i tangon.

Max 24 deltagare 

Fler kurser inom: Dans Tango

Jag vill vara en positiv röst för andra unga

För Wesley var dansen en räddning under en tuff uppväxt. På Åsa folkhögskolas danslinje lär han sig inte bara fem olika stilar inom streetdance, utan även att växa som människa.

Läs hela artikeln

Södra Vätterbygdens folkhögskola

Södra Vätterbygdens Folkhögskola (Svf) är sedan 1919 en mötesplats för idéer, inspiration, kunskap, personlig utveckling och utbildning. Här kan du höja din kompetens, skaffa dig en yrkesutbildning eller förbereda dig för studier på högskola/universitet. Skolan är tillgänglig för rullstolsburna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Södra Vätterbygdens folkhögskola
Mångatan 10
554 39 Jönköping

Telefon: 036-30 69 00
E-post: svf@svf.fhsk.se
Webbadress: https://www.svf.fhsk.se/