Skola:
Sörängens folkhögskola
Plats:
Nässjö - Jönköpings län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 16 jun 2024 - 20 jun 2024

Kostnader: 5200kr

Kontakt: Sörängens Expedition

Telefon: 010-2433500

E-post:
sorangens.folkhogskola@rjl.se

I sommarkursen Analogt fotografi får vi lära oss det analoga fotografiska hantverket från ax till limpa.

Vi kommer att lära oss att arbeta med analoga kameror, hur man framkallar sin egen svartvita film samt hur man gör silvergelatinkopior i mörkrummet. Vi börjar med att lära oss om den analoga filmens särskilda egenskaper samt en introduktion till både småbildskameror och mellanformatskameror som finns på skolan.

Efter detta lär vi oss att framkalla vår egen svartvita film som vi själva har fotograferat. Efter framkallning av film får vi lära oss mörkrummet. Vi går igenom förstorningsapparaten, olika papperstyper och kemikalier. Du får lära dig hur man gör en kontaktkarta samt mörkrumskopia från ditt egna negativ.

Under kursens gång lär vi oss även hur du själv kan bygga upp ett enklare arbetsflöde för att fortsätta jobba med analogt fotografi hemma, detta genom att framkalla själv och hur man enkelt kan scanna negativ digitalt.

Kursledare: Theo Elias

Theo Elias är fotograf och konstnär utbildad vid HDK-Valand i Göteborg samt Nordens Fotoskola, Biskops-Arnö. Han har även arbetat som assistent till Anders Petersen.
Elias arbetar i en självbiografisk tradition, ofta med långtgående projekt som sträcker sig över flera år. Han arbetar huvudsakligen med analogt fotografi och arbetar främst med fotoböcker, men har även haft ett flertal utställningar i Sverige och internationellt. Elias arbetar även som lärare och handledare inom fotografi samt har under de senaste åren anordnat ett flertal workshops i både Sverige och utomlands.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://rjl.se/Sorangensfolkhogskola/sommarkurser/skriva-lyrisk-essa/

Sörängens folkhögskola

Sörängens folkhögskola är en skola med kulturprofil. Skolan grundades av landstinget i Jönköpings län redan 1876 och sedan 1915 ligger den på sin nuvarande plats. "Jönköpings folkhögskola" är vår filial och den ligger granne med högskolan i Jönköping.

Läs mer om skolan

Postadress:
Sörängens folkhögskola
Rågången 4
571 38 Nässjö

Telefon: 010-243 35 00
E-post: sorangens.folkhogskola@rjl.se
Webbadress: http://www.rjl.se/sorangensfolkhogskola