Hundra nyanser av Henne!

Sommar/helg/veckokurs Grimslövs folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Mytens kraft, kreativt skapande och yoga. Är du redo för ett äventyr? 

Kuren riktar sig både till kvinnor och män.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Inga

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 26 jun 2023 - 30 jun 2022

Kostnader: Kost och logi 5 100 kr. (skolans internat) 6 100 kr. (Ekhagens kurs och konferens, hotellboende). Kost för dig som inte bor på skolan: 3 150 kr. Materialkostnad tillkommer med 350 kr.

Kontakt: Sofi Aronsson

E-post:
kreativitet@rawart.se

För vem: Män och kvinnor är välkomna att delta.

Vi är alla uppväxta och matade med förutbestämda beteenden och identiteter av det feminina som på olika sätt format oss, vår kultur och vårt förhållande till både kroppen och naturen. Nu är epoken då den feminina urkraften är i dans och vägrar hålla sig i bakgrunden. Märker du av kaoset i världen? Den klänning hon blivit iklädd spricker i sömmarna, fickorna rymmer inte längre de stora drömmar hon bär och den lust som generationer av kvinnor gömt i volangerna hänger nu dinglandes i lösa trådar.

Vi är mer än det vi säger om oss själva. Mer än det vi arbetar med. Mer än vår längd och vår vikt. Mer än vår sociala status. Du känner du dig rastlös, är trött, orolig, uttråkad eller att du saknar färg.  Du kanske frågar "Vad är det för fel på mig" där du ligger och vrider dig i sängen under vargtimmen, grubblar och vill något du inte vet vad det är.  Men något är på gång som du är del av och det är inget fel på dig. Tvärt om!

Det är här skapande språk kommer in för att formulera det du inte kunnat sätta ord på. Det är här vi tar hjälp och vägledning av myternas kraftfulla arketyper och aspekter. Under våra dagar tillsammans kommer du lära känna flera och skapa egna nyanser. Främst är det systrarna i världens äldsta myt från Mesopotamien som än idag 5000 år senare hjälper människor som gått vilse att finna mening i mörkertid och aktivera skapande krafter.

Är du redo för ett äventyr? Du behöver inga som helst förkunskaper eller vara kreativ endast ett öppet sinne är bra att ha med sig i handväskan!

Innehåll:

 • papiermache ( skaparformen med stort WOW som saknar regler, är omöjlig att kontrollera, väcker fantasin och lekens läkande och oemotståndliga kraft
 • mytens visdom och sagans vägledning
 • frigörande dans till världens rytmer
 • intuitivt måleri
 • kreativt skrivande
 • vitaliserande kundaliniyoga
 • härliga andningstekniker lite då och då när vi behöver landa i tillit till processen
 • ljuvliga klangskålsmeditationer
 • glitter i massor

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs har du utvecklat din kreativa sida, samt fått  verktyg som du kan fortsätta med efter kursen.  

Du blir ständigt överraskad  av skapandets underfundiga visdom och människors förmåga att skapa. Du har gått uppleva LYX i all enkelhet och en unik RESA i ditt inre!

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://grimslovsfolkhogskola.se/sommarkurser/

Grimslövs folkhögskola

Vår inriktning är Friskvård, Hälsa och Kultur i ett brett spännande perspektiv. Vi ger dig kunskap genom studier och upplevelser. Din personliga utveckling står i centrum, oavsett om du väljer oss för förberedelse inför vidare studier eller för att gå direkt ut i arbetslivet. Skolan är politiskt och religiöst obunden och har idag 150 studerande. Vårt internat ligger i en vacker, småländsk kulturbygd, cirka två mil från universitetsstaden Växjö. Tillsammans med våra verkstäder och funktionella idrottsanläggningar, ger detta dig en härlig, utvecklande och rolig tid på skolan. Vi ses!

Läs mer om skolan

Postadress:
Grimslövs folkhögskola
Huvudbyggnaden
342 55 Grimslöv

Telefon: 0470-76 37 00
E-post: fh-grimslov@kronoberg.se
Webbadress: https://www.grimslovsfolkhogskola.se/

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln