Turism & Äventyr - Yrkesutbildning

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Grimslövs folkhögskola
Plats:
Grimslöv - Kronobergs län
Längd:
3 terminer
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
6 sep 2024

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Behörighetskrav: sökande ska ha 3-årig gymnasieutbildning med godkänt i idrott (godkänt i simning)  eller motsvarande.  Du som söker ska vara minst 18 år och ha en normal grundkondition. Vi vill också att du har ett genuint intresse för resor, fr

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 12 dec 2025

Kostnader: Undervisningen på folkhögskolan är kostnadsfri, men du betalar för studieresor och litteratur, vissa specialkurser till en kostnad av ca 30 000 kr, plus merkostnadslån. Besök skolans hemsida för mer information om kostnader för kost & logi. 

Kontakt: Kursansvarig

Telefon: 0470-763700

Vill du arbeta som reseledare eller äventyrsguide? Eller vill du producera resor och events inom turismbranschen?

Vill du arbeta som reseledare eller äventyrsguide? Eller vill du producera resor och events inom turismbranschen? Hos oss får du verktygen till detta och mycket mer. En spännande karriär i Sverige och utomlands väntar. Starta ditt äventyr hos oss idag!

Med turism och äventyr på schemat

Vi erbjuder tre terminer med lärorika upplevelser inom turism- och äventyrsbranschen inklusive praktik. På vår yrkesutbildning blandar vi teori med praktik, allt för att du skall få en god grund att stå på i din framtida karriär. Du kommer att utveckla din kompetens inom service, guideteknik och ledarskap. Har du ett genuint intresse för värdskap och upplevelser passar vår turismutbildning för dig. 

Ett spännande arbete väntar i turistbranschen.

Med vår kurs i bagaget får du en bred kompetens inom områdena turism och äventyr. Det finns en mångfald av stimulerande yrken inom en välkomnande bransch. Du kan arbeta som tex reseledare och äventyrsguide. För dig som vill starta eget ger vår utbildning dig en bred bas inom turism att bygga ditt företagande på.

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Eleven erhåller bedömningen godkänd eller icke godkänd på samtliga delkurser. En slutgiltigt bedömning görs i slutet av termin tre som sammanfattar hela utbildningen. För vissa moment kan man även erhålla certifikat och diplom som är utfärdat av organisationer eller företag inom turismbranschen. När termin tre avslutas får eleven ett kursintyg där utbildningens innehåll och upplägg finns presenterat tillsammans med bedömningen. 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.grimslovsfolkhogskola.se/turism/turism-aventyr/

Fler kurser inom: Turism

Jag har faktiskt hittat världens bästa jobb!

Att tävla i Robinson är långt ifrån hennes första utmaning i vildmarken. I 25 år har Annki Nilsson varit kursansvarig för utbildningen Turism och äventyr på Grimslövs folkhögskola och inspirerat deltagare i vått och torrt.

Läs hela artikeln

Grimslövs folkhögskola

Vår inriktning är friskvård, hälsa och kultur i ett brett och spännande perspektiv. Vi ger dig kunskap genom studier och upplevelser. Din personliga utveckling står i centrum, oavsett om du väljer oss för att förbereda dig inför vidare studier eller för att gå direkt ut i arbetslivet.

Läs mer om skolan

Postadress:
Grimslövs folkhögskola
Huvudbyggnaden
342 55 Grimslöv

Telefon: 0470-76 37 00
E-post: fh-grimslov@kronoberg.se
Webbadress: https://www.grimslovsfolkhogskola.se/