Skola:
Malmfältens folkhögskola
Plats:
Kiruna - Norrbottens län
Längd:
1-3 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs, Distanskurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du har behörighet till gymnasiestudier genom avslutade grundskolestudier eller motsvarande från folkhögskola. Du har dator med ljud, kamera och Internet uppkoppling. Vi kommer att starta och avsluta samtliga lektioner med påslagen kamera.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 26 aug 2024 - 13 jun 2025

Träffar:
400 obligatoriska nätträffar
200 frivilliga nätträffar

Kostnader: Serviceavgift: 700kr. I avgiften ingår tillgång till distansplattformen Lektionsakuten och webbaserat utbildningsmaterial.

Kontakt: Susanne Wedholm

Telefon: 070 - 675 01 53

E-post:
susanne.wedholm@kiruna.fhsk.se

Ta del av studierna genom förinspelade lektioner via Lektionsakuten samt diskussioner och gemensamma uppgifter med läraren och andra deltagare helt via Zoom. 

På Allmän kurs kan du läsa in behörighet till Yrkeshögskola eller högskola och universitet. Den grundläggande behörigheten motsvarar ett gymnsaieprogram. Beroende på tidigare studiebakgrund och arbete kan du läsa in din behörighet på 1-3 år. Utbildningen är på heltid.

Vår allmänna kurs på Malmfältens folkhögskola erbjuder dig som deltagare möjlighet att möta en och samma pedagog som handleder dig genom dina studier. Det gör vi för att skapa en trygg lärandemiljö för dig och din studiegrupp. Kursen läser du helt och hållet på distans.

Under ditt första läsår kommer vi fokusera dina studier för en grundläggande behörighet till Yrkeshögskola. Beroende på din tidigare studiebakgrund tar det 1-2 år.

I det utbildningspaketet (Yrkeshögskola) får du kunskaper motsvarande lägst godkänd nivå i följande 7 kurser:

 • Svenska 1
 • Engelska 5 
 • Matematik 1a eller 1b
 • Naturkunskap 1a1
 • Samhällskunskap 1a1                                                                 
 • Historia 1a1
 • Religionskunskap 1
 • TEMA -arbete kommer även att finnas på schemat

Har du redan behörighet till yrkeshögskola kan vi även erbjuda de ämnen som finns här nedan under läsår 2 och 3 under ditt första läsår hos oss.

Följande läsår (läsår 2 och 3) går det att välja ytterligare utbildnigspaket för behörighet mot högskola och universitet då följande ingår :

 • Svenska 2
 • Svenska 3
 • Engelska 6

Inom utbildningspaketet för behörighet till högskola och universitet erbjuder vi även möjlighet till särskild behörighet genom ämnesstudier i följande valfria ämnen: Matematik 2a eller 2b, Naturkunskap 1a2, Samhällskunskap 1a2 och Historia 1a2.

Obs! För att din ansökan skall hanteras behöver du bifoga personbevis, tidigare studieintyg och/eller betyg.

Innan du ansöker. Gå in på vår hemsida och läs mer om Dina rättigheter på folkhögskola. Information hittar du under fliken: Skola och studier – Elevinformation – Dina rättigheter på folkhögskola

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Kursmål efter fullgjord Allmän kurs:

 • Du har avslutat dina gymnasiestudier med grundläggande behörighet till eftergymnasiala studier, Yrkeshögskola eller Högskola/Universitet.
 • Studierna har främjat din personliga utveckling.
 • Studierna har stärkt dina möjligheter till arbete.
Jag vill vara en förebild för mina barn

Bayan Abualadas drömmer om att plugga vidare på universitetet. Efter snart fem år på Allmän kurs på Röda Korsets folkhögskola i Skärholmen är hon nära att nå målet att få gymnasiebehörighet så att hon kan söka sig vidare till högskolan.

Läs hela artikeln

Malmfältens folkhögskola

Malmfältens folkhögskola, Sveriges nordligaste folkhögskola, är ett folkbildningscentrum inom Nordkalotten/Barentsområdet. Vi verkar i ett svenskt, samiskt och finskt kulturområde som idag tillförs influenser från hela världen, något som också avspeglas i skolans verksamhet.

Läs mer om skolan

Postadress:
Malmfältens folkhögskola
Campingvägen 3
981 35 Kiruna

Telefon: 0980-675 00
E-post: malmfaltens@kiruna.fhsk.se
Webbadress: http://www.malmfaltensfolkhogskola.se/