Bibelskola - Tillsammans

Ansökan stängd
Skola:
Karlskoga folkhögskola
Plats:
Karlskoga - Örebro län
Längd:
1 Termin
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 22 aug 2024 - 10 jan 2025

Plats för kursen: Växtplatsen Karlstad

Kontakt: Julia Strömner

E-post:
julia.stromner@sannerudskyrkan.se

Terminslång bibelskola på deltid som ger dig möjlighet att fördjupa din kristna tro. Lär dig om Bibelns budskap och hur du kan förstå den i dag, men också hur den kristna tron kan forma ditt liv.


Bibelskola Tillsammans vill ge dig redskap att fördjupa din tro och växa i din relation till Gud. Du kommer få grundläggande kunskap om Bibeln som hjälper dig att förstå vad den betyder idag. Tillsammans med andra kommer du erfara hur den kristna tron kan hjälpa dig att forma ditt liv och lära dig hur du med ditt liv kan tjäna Gud och andra människor.

Bibelskola Tillsammans är ett samarbete mellan kyrkan Växtplatsen Karlstad och Karlskoga folkhögskola. Den schemalagda tiden för föreläsningar och seminarier sker under torsdags- och fredagsförmiddagar i centrala Karlstad, i Tingvallakyrkan. Självstudier sker utöver detta på den tid och plats du önskar. Det ska vara möjligt för dig att kunna arbeta eller studera deltid samtidigt som du går Bibelskola Tillsammans.

Under terminen kommer du möta flera erfarna lärare som är engagerade i deras uppgift och ha få tillgång till mentorskap. Oavsett om du är ny i tron eller funnits med länge i en kristen gemenskap kommer du ha möjlighet att ta till dig undervisningen och växa utifrån det som är din utgångspunkt.

Kursinnehåll:

  • föreläsningar
  • självstudier
  • studiebesök
  • smågruppssamtal
  • livsberättelser
  • andakter

I din ansökan sammanfattar du din väg fram genom livet till i dag i ett
personligt brev.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://karlskogafolkhogskola.se/utbildning/bibelskola-tillsammans/

Karlskoga folkhögskola

Karlskoga folkhögskola har en spännande mix av kurser som tillsammans skapar en kreativ studiemiljö för vuxna. Vi börjar där du är och bygger på dina förutsättningar och lust att lära. Vi är en interkulturell mötesplats där trygghet och tolerans är ledord, och där människan är i centrum. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Karlskoga folkhögskola
Rektor Lindholms väg 23
691 44 Karlskoga

Telefon: 0586-646 00
E-post: info@karlskogafhs.se
Webbadress: http://www.karlskogafolkhogskola.se/