Finanskrisen! Ekonomi och Politik - distans

Profilkurs, Distanskurs Bona folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  1 termin
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Kursen för dig som är nyfiken på varför världen ser ut som den gör, och vad som kan göras för att förändra den. Tillsammans blir mer insatta i teorier om nationalekonomi och politisk ekonomi.

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 22 jan 2024 - 7 jun 2024

Träffar:
Inga obligatoriska träffar

Kostnader: 300 kr per termin (Avgift för studerandeförsäkring, studiematerial/kopior och studieresor.)

Kontakt: Mikael Vinberg

Telefon: 072-580 63 86

E-post:
mikael@bona.nu

Tillsammans läser vi och diskuterar Ekonomihandboken av Johan Ehrenberg och Sten Ljunggren. Det är en lättläst och tillgänglig bok som kritiskt granskar dagens ekonomiska politik och teori, och väcker massor av spännande tankar om hur en annan värld kan vara möjlig.

Med David Harveys bok, Kapitalets gåta och kapitalismens kriser, lär vi oss mer om vad den pågående ekonomiska krisen är och vad vi kan göra åt det.

När vi diskuterar böckerna kommer du att få nytta av dina kamraters idéer och funderingar, och det kan mycket väl vara där som polletten verkligen trillar ner.

Sammantaget får du en uppsjö av frågor, svar, aha-upplevelser och nya perspektiv kring vår tids stora politiska och ekonomiska spörsmål. Hur kan blomstrande länder plötsligt stå vid randen av bankrutt? Hur kommer det sig att så många drabbas av sänkt lön, skuldsättning och arbetslöshet? Varför håller oroliga politiker bankerna under armarna?

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

När du är färdig med kursen så har du ett brett batteri av idéer och koncept för att förstå samtiden med. Det är på många sätt en svindlade samtid vi lever i, men du kommer att kunna diskutera detta med båda fötterna på jorden. Utan svindel.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://bona.nu/course/finanskris-ek-och-politik/

Fler kurser inom: Entreprenör / Ekonomi Samhälle

Bona folkhögskola

Vi må vara en skola, men vi är så mycket mer än så. Visst bygger vår verksamhet på bildning, men vi gör så mycket mer än så. Vår skola är en fri zon, med hjärta, kunskap, värderingar och samhällsengagemang. Våra olikheter berikar oss och ger nya perspektiv. Tillsammans skapar vi en trygg atmosfär av kunskap och vänskap, som stärks av att alla som är här verkligen vill vara det.

Läs mer om skolan

Postadress:
Bona folkhögskola
Urban Hjärnes Väg 11
591 30 Motala

Telefon: 0141-20 95 80
E-post: info@bona.nu
Webbadress: http://www.bona.nu/