Hälsocoachutbildning -certifierad PT, kostrådgivare, massör och klimakteriecoach

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Munka folkhögskola
Plats:
Munka Ljungby - Skåne län
Längd:
1-2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Grundläggande/allmän behörighet för yrkeshögskolestudier.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 14 aug 2024 - 19 dec 2025

Kostnader: Kursen är eftergymnasial och berättigar dig till studiemedel. Undervisningen är kostnadsfri men du betalar för obligatoriskt arbetsmaterial samt en serviceavgift. Läs mer om detta på vår hemsida.

Kontakt: Ingela Nilsson

Telefon: 072-538 02 99

E-post:
ingela.nilsson@munkafolkhogskola.se

Vi är stolta över att erbjuda en hälsoutbildning på 3 terminer. En bred och innehållsrik utbildning som ger dig färdigheter, kunskaper och kompetens till att möta utmaningarna inom hälsobranschen.

Hälsocoachutbildningen på Munka folkhögskola är en yrkesinriktad utbildning.

Vi är stolta över att erbjuda en hälsoutbildning på 3 terminer, där den sista terminen ges på distans. Hos oss läser du en bred och innehållsrik utbildning som ger dig färdigheter, kunskaper och kompetens till att möta det ökade behovet inom hälsobranschen. Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta med att motivera andra till en hälsosam och hållbar livsstil och ger dig verktyg till att arbeta med hälsocoaching för individ och grupp.

Kursinnehåll

Utbildningen är uppbyggd kring tre huvudsakliga ämnesområden: kost, träning och beteendevetenskap.

Inom varje ämnesområde läser du flera delkurser som förbereder dig för arbete inom hälsobranschen. Några exempel på delkurser är Anatomi, Fysisk aktivitets- och träningslära, Motivationspsykologi, Kost och näringslära, Hälsa ur ett evolutionärt perspektiv, Samtal och coaching, Stressproblematik och återhämtning samt Massage. En specifik beteendevetenskaplig kompetens inom hälsopsykologi, samtalsmetodik och coaching samt stress och återhämtning har en framträdande roll i utbildningen.

Efter avslutad utbildning här hos oss på Munka folkhögskola kan du arbeta i olika yrkesroller i hälsobranschen, till exempel som personlig tränare, kostrådgivare och massör.

Under din sista termin har du möjlighet att individuellt välja vissa kursmoment, exempelvis certifiering som personlig tränare, praktik, klimakteriecoach och kursen Första hjälpen till psykisk hälsa (MHFA).

Som en röd tråd i samtliga delkurser och ämnen löper en inriktning på coaching som metod för beteendeförändring. Du ges goda möjligheter att utvecklas som ledare och inspiratör. Du får övning i att göra muntliga presentationer, leda grupper samt coacha individer i att utveckla sin hälsa. Vi tillämpar ett undersökande arbetssätt, som ger utrymme för reflektion och analys av förvärvade kunskaper och erfarenheter. Utbildningen ger möjligheter att öva upp förmågan till analys och kritisk granskning av olika tränings-och kosttrender, dieter och forskning.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Utbildningen ger förutsättningar till att kunna arbeta professionellt som hälsocoach, PT, kostrådgivare och massör.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.munkafolkhogskola.se/halsocoach-vi-ger-mer/

Jag har blivit mer stabil, både mentalt och fysiskt

Paret Anna och Niclas går en budoutbildning tillsammans på Karlskoga folkhögskola. – Man blir en mer harmonisk och inlyssnande människa och det kan man ju komma vart som helst med sen, menar Niclas.

Läs hela artikeln

Munka folkhögskola

Anrika Munka folkhögskola ligger i Munka Ljungby, 8 kilometer öster om Ängelholm i det vackra Nordvästskåne, med närhet till både hav och skog. Kommunikationerna hit är goda med såväl tåg, buss som flyg. Vår vision: folkbildning för framtiden – möten och möjligheter tillsammans, präglar vårt kursutbud och vårt förhållningssätt. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Munka folkhögskola
Nygatan 2
266 31 Munka Ljungby

Telefon: 0431-43 20 10
E-post: exp@munkafolkhogskola.se
Webbadress: http://www.munkafolkhogskola.se/