Skurups folkhögskola

Engagemang, kreativitet och gemenskap genomsyrar skolans utbildningar. Skolan vill med dessa värdeord stärka delaktighet och demokrati, genom att med ett livsvitt lärande inkludera deltagare i samhället samt med bredd och djup ge yrkeskunskap inom journalistik, film, skönlitterärt skrivande och musik. Skolan drivs av en ideell förening som är politiskt och religiöst obunden.

Grundad 1888 är vi en av landets äldsta folkhögskolor med idag 16 byggnader. Skolan tar in 250 studenter per läsår och erbjuder internat för drygt 100 studenter. I början av 2011 invigdes ett nytt musikhus med toppmoderna lokaler konstruerade av landets ledande akustiker och vintern 2011 stod även vår utomhusscen klar för musik och performance.

Restaurang Mittpunkten har öppet mån-fre kl 7.30-16.00. Här samlas studenter och personal för frukost, lunch och fika med hembakta kakor och bullar. Till lunchen serveras alltid vegetariska rätter, salladsbuffé, hembakt bröd och måltidsdryck. Önskar du specialkost så meddela det i förväg så köket hinner förbereda. 

Vår expedition är till för dig som studerar. Här får du information om internatet, fakturor m.m. Skolan har också kurator och SYV och arrangerar olika sorters träning så som yoga och gympa. 

Vi är glada över att ha mycket aktiva studenter som arrangerar fester m.m. Många av studenterna medverkar i Studentdemokrati som ser om våra studenters intressen och önskemål på skolan. 

Internat

När du blivit antagen till en av våra utbildningar får du anmäla intresse för rum på internatet. Vi har 9 hus för boende, alla med sin prägel. Välj mellan dubbelrum och enkelrum, med eller utan badrum.

Alla rum är möblerade och du har tillgång till pentry eller kök med basutrustning, gemensamma utrymmen med TV, WIFI i alla rum och tvättstuga på skolans område. 

Utöver hyreskostnaden betalar studenterna även lunch som serveras i restaurang Mittpunkten mån-fre alla dagar utom lovdagar.

Sommar

På sommaren arrangerar vi sommarkurser och hyr ut våra lokaler som vandrarhem.

Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning

På vårt internat finns handikappanpassade rum. Hissar är installerade för rullstolsburna för att man ska kunna komma upp till datasal och expedition. Ramper finns till Bibliotek och Skrivarhus.

Hitta hit

Postadress:
Skurups folkhögskola
Kyrkogatan 68
274 33 Skurup

Telefon: 0411-558900

E-post:
expedition@skurupsfolkhogskola.se

Webbadress:
www.skurupsfolkhogskola.se

Huvudman:
Folkhögskoleföreningen för Skurups folkhögskola.
https://www.skurupsfolkhogskola.se/

FSR:
Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR

Övrig information:
Internat med 100 bäddar