Låtskrivarworkshop med Vera Vinter - från idé till färdig låt Kursen ej bokningsbar.

Sommar/helg/veckokurs Skurups folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar, måndag kl 12.00 - fredag kl 15.00
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Vi inspireras av fotografier och målningar som vi översätter till ljud, musik och färdiga låtar, enligt Vera Vinters metod. 

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 26 jun 2023 - 30 jun 2023

Kostnader: Från 5365:- (inkl. kost och logi)

Kontakt: Ulla Lannér

Telefon: 0411 55 89 10

E-post:
sommarkurser@skurupsfolkhogskola.se

En låt kan ta fem minuter eller tjugo år att skriva. Vi har en vecka på oss. 
Vi tillverkar mood boards med inspirationsbilder och gör övningar för att hitta nya angreppsvinklar till text och melodi.

Under kursen arbetar vi tillsammans i grupp och enskilt. Hur fångar man idéen? Hur skriver man en text? Hur skapar man en melodi? Vad är en hook? Du arbetar vokalt, eller på eget medtaget instrument. Har du egen dator med Logic eller liknande program kan du självklart arbeta direkt i din dator men kursen går EJ igenom inspelning och produktion. Målet är att alla går hem med minst en egen nyskriven låt (det brukar bli fler). Mot slutet av veckan lyssnar och analyserar vi varandras låtar och tänker kring inramning och sound. 

Kursen är öppen för alla, nybörjare som rutinerad låtskrivare, den enda förkunskapen som krävs är att du är nyfiken och vill skriva musik.  

Några röster från tidigare kursdeltagare:

” Låtskrivarkursen i Skurup blev sommarens höjdpunkt. Kursen hade ett väldigt bra upplägg med relevant innehåll som fick mig att bli inspirerad igen.” 

”En kurs för dig som inte bara vill tolka musik som redan finns utan skapa ny musik, utifrån dig själv.” 

”Vera delar generöst med sig av sin kreativa låtskrivarprocess vilket skapar förståelse för en låts olika stadier; från en enkel textrad till en färdig låt på Spotify.”

 

Kursledare Vera Vinter är artist och låtskrivare från Stora Lappträsk i Norrbotten. Hon började spela gitarr och skriva egna låtar tidigt och släppte sitt första album i Japan som 18-åring. Sen dess har hon släppt fem soloalbum, de senaste fyra på svenska. Hon har turnerat flitigt, både solo och som förband till andra artister som Petra Marklund och Bo Kaspers orkester. Hon driver idag egna skivbolaget ”Bjärka”.   

Läs mer om Vera
https://www.facebook.com/veravintermusiken/
https://open.spotify.com/artist/4DEPy5DLLFWWmN7J5gnWck?si=AIREOaNrSqezKoQ3LYrfLw

Foto: Johannes Andersen

 

Skurups folkhögskola

Engagemang, kreativitet och gemenskap genomsyrar skolans utbildningar. Skolan vill med dessa värdeord stärka delaktighet och demokrati, genom att med ett livsvitt lärande inkludera deltagare i samhället samt med bredd och djup ge yrkeskunskap inom journalistik, film, skönlitterärt skrivande och musik. Skolan drivs av en ideell förening som är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Skurups folkhögskola
Kyrkogatan 68
274 33 Skurup

Telefon: 0411-558900
E-post: expedition@skurupsfolkhogskola.se
Webbadress: https://www.skurupsfolkhogskola.se/

Vi lärde oss att ta musikeryrket på största allvar

Det blev intensiva och utmanande år på folkhögskola för Isabel Neib. I dag är hon artist, producent och labelboss. Hon beskriver sin musik som kontrastrik och elektronisk ”happy/sad pop”. Foto: Loella Billner

Läs hela artikeln