Skola:
Skurups folkhögskola
Plats:
Skurup - Skåne län
Längd:
5 dagar mån 12.00 - fre 15.00
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 22 jul 2024 - 26 jul 2024

Kostnader: Från 5 635:- (inkl kost & logi)

Kontakt: Ulla Lannér

Telefon: 0411 558910

E-post:
sommarkurser@skurupsfolkhogskola.se

Upptäck det fria broderiet genom tredimensionellt skapande. Du får inspiration och vägledning att låta dina idéer sticka ut och ta form.

 

 

I denna kurs lär du dig att skapa dimension och djup genom fritt broderi. Du får testa gränserna för nål och tråd för att skapa broderier som går bortom det platta.
Du får under kursen lära dig olika tredimensionella stygn och flera andra 3D-tekniker. Vi kommer att använda oss av garn i olika material för att skapa djup och textur, men även lägga till ståltråd, vadd, tygrester och andra material.
Under veckan får du som deltagare genomföra ett 3D-broderiprojekt från början till slut. Du får skapa fritt och inspireras av olika exempel, vilket gör kursen lämplig både för erfarna och nybörjare.

Kursledare Anneli Henne upptäckte det fria broderiet 2014 när hon gick en sömnadsutbildning på Fornby Folkhögskola. Sedan dess har det varit hennes favoritsätt att uttrycka sig. Det går att brodera på nästan alla material och en behöver inte förhålla sig till korrekta stygn eller snygga baksidor. I det fria broderiet ryms allt!

Broderi är liksom andra hantverk en lugn och långsam sysselsättning. Allting tar väldigt lång tid och måste få ta den tid det tar. För Anneli och många andra fungerar det som en sorts mindfulness.
Hon tycker inte att tjusiga utbildningar är relevant när det kommer till skapande. Hade Anneli tyckt det hade det varit svårt att hävda att hon vill sänka trösklarna för att fler ska börja brodera. 

Med det sagt vill Anneli ändå nämna kursen Forma broderier som hon gick 2019 på Sätergläntan. Den öppnade många tekniska och kreativa dörrar för henne där hon lärde si att inte minst strukturera sin process. Annelis slutarbete “5 saker jag inte borde tycka så mycket om” består av fem fristående realistiska broderier med 3D-inslag och delar av riktiga föremål. 
Läs mer om Anneli https://www.annelibroderar.se

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://sommar.skurupsfolkhogskola.se/Kursutbud/2024-3D-broderi

Fler kurser inom: Sömnad Broderi

Skurups folkhögskola

Engagemang, kreativitet och gemenskap genomsyrar skolans utbildningar. Skolan vill med dessa värdeord stärka delaktighet och demokrati, genom att med ett livsvitt lärande inkludera deltagare i samhället samt med bredd och djup ge yrkeskunskap inom journalistik, film, skönlitterärt skrivande och musik. Skolan drivs av en ideell förening som är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Skurups folkhögskola
Kyrkogatan 68
274 33 Skurup

Telefon: 0411-558900
E-post: expedition@skurupsfolkhogskola.se
Webbadress: https://www.skurupsfolkhogskola.se/