Photoshop för nybörjare

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Skurups folkhögskola
Plats:
Skurup - Skåne län
Längd:
5 dagar, må 12.00 - fre 15.00
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 1 jul 2024 - 5 jul 2024

Kostnader: Från 5635:- (inkl kost och logi)

Kontakt: Ulla Lannér

Telefon: 0411 55 89 10

E-post:
spommarkurser@skurupsfolkhogskola.se

Photoshop är kanske det mest använda verktyget inom digital bildbehandling och kan förstärka bilder och lyfta dem till nästa nivå. Lär dig grunderna och låt kreativiteten flöda!

Denna kursen vänder sig till dig som är nyfiken på att lära dig redigera bilder i Photoshop! Kanske är du total nybörjare, eller så har du testat PS några gånger men inte riktigt vetat hur du ska använda dig av programmet. Här tar vi allting från grunden så att du ska kunna få med dig verktyg hem för att fortsätta att utvecklas på egen hand.

Vi går igenom de olika grundläggande funktionerna som kurvor, nivåer, färgjusteringslager, skärpa och masker, och fördjupar oss därefter i bildmanipulation, fotomontage och retusch. Vi pratar om att anpassa bilder till tryck och webb, och tittar på de olika verktygen i framkallningsprogrammet Camera Raw. 

Deltagarna kommer att arbeta med såväl egna bilder som gemensamma uppgifter där hela gruppen jobbar med samma bild. Det kommer att finnas tid att fotografera bilder som en vill jobba med. I kursen ingår även workshops inom ljussättning och komposition av bilder - något som är viktigt för ett lyckat resultat i Photoshop. Vi lär oss av varandra genom samtal och workshops, och använder oss av varandra som modeller för en del av momenten.

 

Kursledare Kiia Valavaara (f. 1987) arbetar som frilansfotograf och retuschör med inriktning på mode, porträtt- och reklamfotografi. Hon har sin studio i Malmö, men har varit verksam såväl i Stockholm som Helsingfors och Melbourne.

Kiia utbildade sig på Gamleby Fotoskola 2013-2015, och hennes bilder har sedan dess synts i olika internationella magasin och utställningar. Som retuchör arbetar hon med både stora och små byråer och kampanjer. 
Kompositionen i bilderna är ofta enkel och stillsam, och inspiration hittar hon i den skandinaviska naturen och årstiderna. Kiia strävar efter mjukhet i ljuset oavsett om hon jobbar med blixtar eller det befintliga ljuset. 

Läs mer om Kiia: www.kiiavalavaara.se/about

Material:
Deltagarna måste ha tillgång till egen dator och kamera samt bildbehandlingsprogrammet Photoshop. Gratis “prova-på”-version finns att ladda ner på Adobe Creative Cloud, och är giltig i 7 dagar. Är en van att använda ritplatta så rekommenderas detta, men det går naturligtvis bra utan sådan också!

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://sommar.skurupsfolkhogskola.se/Kursutbud/2024-Photoshop-för-nybörjare

Planerar att bli slöjdlärare

Amanda och Molly går en profilkurs inriktad på återbruk, design och hållbarhet. - Vi får testa massa olika tekniker. Vi har till exempel jobbat med papper och fått renovera och restaurera gamla möbler, säger Molly.

Läs hela artikeln

Skurups folkhögskola

Engagemang, kreativitet och gemenskap genomsyrar skolans utbildningar. Skolan vill med dessa värdeord stärka delaktighet och demokrati, genom att med ett livsvitt lärande inkludera deltagare i samhället samt med bredd och djup ge yrkeskunskap inom journalistik, film, skönlitterärt skrivande och musik. Skolan drivs av en ideell förening som är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Skurups folkhögskola
Kyrkogatan 68
274 33 Skurup

Telefon: 0411-558900
E-post: expedition@skurupsfolkhogskola.se
Webbadress: https://www.skurupsfolkhogskola.se/