Allmän kurs - Mänskliga rättigheter kurs 2

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Sundsgårdens folkhögskola
Plats:
Rydebäck - Skåne län
Längd:
1-2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 5 jun 2025

Kostnader: Se Sundsgårdens hemsida för aktuella kostnader.

Kontakt: Erik Nilsson och Anja Jarekvist

Telefon: 042-19 38 14

E-post:
erik.nilsson@sundsgarden.se

Kursen vänder sig till dig som vill komplettera gymnasiets grundläggande behörighet och vissa särskilda behörigheter så att du sedan kan söka vidare till högskola, universitet eller yrkeshögskola. 

Kanske vill du bli sjuksköterska, socionom, polis, psykolog eller jurist? Då kan du läsa in behörigheterna hos oss. Kursen är ett utmärkt alternativ för dig som vill jobba med människor eller känner ett engagemang för samhällsfrågor. Utöver detta får du viktiga verktyg som du kan använda dig av i framtida studier och ett kommande yrkesliv. 

Mänskliga rättigheter kurs 2 
Kurs 2 är högskoleförberedande och vänder sig till dig som behöver ett års studier innan vidare studier på högskola eller universitet. Intyg med studieomdöme och intyg om särskild behörighet i gymnasiegemensamma ämnen ges efter varje avslutat läsår.

Vi arbetar mycket med frågor som rör vår omvärld. Vi lägger stor vikt vid att beröra ämnen så som demokrati, omvärldsspaning, livsfrågor och mänskliga rättigheter. Vi tränar på kommunikation, kritiskt tänkande och ökade insikter. Vi vidgar förståelsen för omvärlden och oss själva genom att belysa och analysera olika perspektiv. Vår inriktning, mänskliga rättigheter, genomsyrar en stor del av vår undervisning. 

Du får kontinuerlig respons på ditt arbete, samt att vi tränar på olika former av studieteknik, vilket gör att du kommer att utvecklas. Vi lägger stor vikt vid att träna på olika redovisnings- och arbetsformer för kunna stärka ditt självförtroende och förbereda dig inför framtida utbildning och/eller yrke. Vi åker på studiebesök, lyssnar på gästföreläsare och anordnar Sundsgårdens MR-dagar. 

Vi jobbar nära varandra i sammanhållna grupper – vilket vi anser vara ett givande arbetssätt. Dina idéer och tankar är värdefulla och bidrar till utformningen av läsårets innehåll. Vi ser att dina tidigare erfarenheter är en tillgång för vårt sätt att arbeta. Vi lär av varandra och utvecklas tillsammans! 

Kurser vi läser i kurs 2

Eng 6 – Sv 2/SVA 2 – Sv3/SVA3 – Ma (individuell nivå) – Hi 1b – Sh 1b – Nk 2 (valfritt) 
Utöver behörighetsgivande kurser så berör vi även ämnen såsom Studieteknik, Kommunikation och Projekt kopplat till Mänskliga Rättighetsfrågor. 

Antagningsvillkor 

 

Folkhögskolan vänder sig till vuxna studerande, från 18 år och uppåt. När du ansökt blir du kallad till en intervju där vi kartlägger dina förkunskaper. Till kurs 2 krävs godkänt betyg från gymnasiet i Svenska A/1/SVA1 – 1Matematik A/1 och Engelska A/5, samt ha goda förutsättningar att starta en högskoleförberedande kurs.
Studierna bedrivs på heltid.

 

Sundsgårdens folkhögskola

Det är din tid nu. Här får du växa, utmanas och inspireras för framtida studier, för arbete, för din passion och för samhällsengagemang. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Sundsgårdens folkhögskola
Örbyvägen 10
257 30 Rydebäck

Telefon: 042-19 38 00
E-post: info@sundsgarden.se
Webbadress: https://sundsgarden.se/