Georgisk, ukrainsk och rysk sång

Ansökan stängd
Skola:
Åsa folkhögskola
Plats:
Sköldinge - Södermanlands län
Längd:
3 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 17 jul 2024 - 19 jul 2024

Kostnader: Boende i enkelrum på internatet kostar 3 330 kronor, inklusive alla måltider. Du betalar en antagningsavgift på 500 kronor. Ordnar du eget boende blir kostnaden för måltider 1 890 kronor. Denna kostnad är obligatorisk.

Kontakt: Linn Benediktson

Telefon: 0157-695 08

E-post:
sommarkurser@asafolkhogskola.se

Nu sjunger vi tillsammans igen! Välkommen till sommarkursen som ger dig energi, ett varmt hjärta och en utökad sångrepertoar under ledning av våra pedagoger från Södra Bergens Balalaikor!

Vi fortsätter nyfiket att utforska den georgiska, ukrainska och ryska sångskatten. Denna sommar blir det nya flerstämmiga sånger i både enkla, folkliga visor och mer arrangerade sånger. Vi sjunger med öppna, starka röster och mycket kärlek till musiken!

Målgrupp för kursen:
Vi vänder oss både till dig som tidigare deltagit i vår sommarkurs och till dig som är nyfiken på att testa något nytt. Vi lär oss sångerna på gehör och du får träna på att sjunga i stämmor. Det är bra om du har sjungit tillsammans med andra förut, till exempel i en kör. 

Tänk på att:
Det kan vara bra att ta med ditt eget inspelningsverktyg – en mobil fungerar fint! – om du vill spela in de stämmor och sånger vi jobbar med under kursdagarna. Vi lär oss framför allt sångerna på gehör, även om texter och noter kommer att finnas som komplement. 

Om kursledarna:
Anna Lena Almås och Susanne Axner är sångare med lång erfarenhet av att arbeta både med röst och sång. Under åren i Södra Bergens Balalaikor har de arbetat mycket med att ta fram och studera in sånger från olika länder, samt att utveckla röstteknik och röstbehandling för att passa sångsättet.
För mer information om orkestern Södra Bergens Balalaikor, klicka här.

Kurstid:
Onsdag 17 juli till och med fredag 19 juli 2024.
Första kursdagen börjar med gemensam lunch klockan 12. Sista kursdagen avslutas med eftermiddagsfika klockan 14.30.
Övriga kursdagar börjar klockan 08.30 och avslutas cirka 17.00.

Kostnad:
Boende i enkelrum, inklusive alla måltider under kurstiden, kostar 3 330 kronor
Önskar du extranatt, det vill säga boende natten före kursstart och/eller natten efter kursens slut, kostar det 600 kronor per natt.
Ordnar du eget boende blir kostnaden för kursveckans måltider 1 890 kronor. Obs! Denna kostnad är obligatorisk oavsett hur du väljer att bo.
Vid besked om kursplats betalar du 500 kronor i antagningsavgift.

Välkomstbrev samt faktura skickas under vecka 21 till den mejladress du anger vid anmälan.
Blir kursen inställd får du självklart tillbaka dina pengar. Återbetalning sker även om du lämnar återbud senast 14 dagar före kursstart. Vid senare återbud behöver du uppvisa sjukintyg för att få pengarna tillbaka.
Antagningsavgiften återbetalas ej vid återbud.

Anmälan:
Anmälan tas emot från klockan 09 den 22 januari. Sista anmälningsdag är den 19 maj. Anmäl dig här.

Mer info:
Mer om kursen, viktiga praktiska detaljer och information om skolan hittar du via denna länk.

Du är alltid välkommen att höra av dig om du har fler frågor om kursen eller internatboendet. Ring 0157–695 08 eller mejla till: sommarkurser@asafolkhogskola.se.

Jag har blivit tryggare och vågar ta mer plats

Lovisa Persson har läst två kurser inom sång och musik på Högalids folkhögskola. Förutom att lära sig att spela flera instrument och förstå musikens byggstenar, menar hon att hon har blivit modigare och mer autentisk.

Läs hela artikeln

Åsa folkhögskola

Det hörs, syns och känns att man går på Åsa folkhögskola. Skolan ligger vackert i Sörmland, nära järnvägsknutarna Katrineholm och Flen. Du bor billigt på vårt internat. Åsa är en mötesplats för folk från världens alla hörn. Deltagare med särskilda behov har möjlighet till hjälpmedel. Nästan alla skolans lokaler är anpassade för rörelsehindrade.

Läs mer om skolan

Postadress:
Åsa folkhögskola
Åsa folkhögskola
641 64 Sköldinge

Telefon: 0157-695 00 (växel)
E-post: info@asafolkhogskola.se
Webbadress: https://www.asa.fhsk.se/