Hälsocoach

Ansökan stängd
Skola:
Stensunds folkhögskola
Plats:
Trosa - Södermanlands län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 3 årigt gymnasium eller motsvarande (yrkeshögskolans grundläggande behörighet räcker).

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2023 - 5 jun 2024

Kostnader: Litteratur, studiebesök etc. beräknas kosta 8 000 kr. Kostnad för kost och logi tillkommer.

Kontakt: Cecilia Razai

Telefon: 0156-532 00

E-post:
cecilia.razai@stensund.se

Yrkesutbildning till hälsocoach/livsstilscoach med möjlighet att certifiera sig till personlig tränare, kostrådgivare och massör. Utbildningen lägger stort fokus på utveckling av en hållbar livsstil.

Efter ett år på Stensund är du redo att yrkesmässigt coacha människor till en hållbar livsstil!  Du har kompetens för att möta och kommunicera med människor. Du har redskapen för att på olika sätt väcka nyfikenhet, inspiration, förståelse och intresse för hälsoutveckling hos individer och grupper. Efter utbildningen har Du möjlighet att certifiera dig till personlig tränare, massör och kostrådgivare.

I kursen ingår: Kommunikation, hälsopedagogik, anatomi/fysiologi och träningslära, kostrådgivning, metodik och pedagogik i friluftsliv och många olika former av träning för att utveckla kompetens inom PT, massage och stresshantering med olika livsstilsverktyg. Dessutom får du träna på att planera, arrangera och genomföra hälsoprojekt och friskvårdsaktiviteter.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Du ska kunna arbeta yrkesmässigt som hälsoinspiratör/livsstilscoach, certifierad personlig tränare, kostrådgivare och massör.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://stensund.se/utbildningar/halsocoach/

Jag är så glad och stolt att jag tog steget

Monika Nordenbrand arbetade som sjuksköterska inom barnsjukvården i 25 år. Men efter att ha blivit sjuk i utmattning och sagt upp sig från sitt arbete, bytte hon sjukhuskorridorerna mot fjällvyer, friluftsliv och folkhögskola.

Läs hela artikeln

Stensunds folkhögskola

Stensund är inte bara en skola - det är ett sätt att leva. Alldeles vid havet, på pendlingsavstånd från storstaden (50 min söder om Stockholm), ligger Stensund. Vi är ett "växthus för människor" där funderande, tjärdoftande, debatterande, sprattlande, skrattande människor möts och hjälper varandra att växa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Stensunds folkhögskola
Stensund
619 91 Trosa

Besöksadress: Stensund

Telefon: 0156-532 00
E-post: stensund@stensund.se
Webbadress: http://www.stensund.se/