Allmän kurs Äventyr och träning

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Stensunds folkhögskola
Plats:
Trosa - Södermanlands län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Kursen vänder sig till dig som vill komplettera dina behörigheter samtidigt som du vill röra mycket på dig och är nyfiken på att prova nya saker.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 20 aug 2024 - 5 jun 2025

Kostnader: Litteratur, studieresor och egen utrustning beräknas kosta 8000 kr. Kostnad för kost och logi tillkommer.

Kontakt: Håkan Westin

Telefon: 0156- 532 00

E-post:
hakan.westin@stensund.se

Kursen för dig som vill läsa in behörigheter för vidare studier, samtidigt som du provar på olika former av äventyrsaktiviteter och träning. Kanske siktar du på idrottslärare eller hälsocoach?

Allmän kurs Äventyr och träning kan du läsa in behörighet för vidare studier samtidigt som du får träna och prova på olika äventyrsaktiviteter. Under halva veckan läser du behörighetsgivande ämnen och övrig tid fördjupar du dig i träning och träningsmetodik , provar på äventyrsaktiviteter och får tid till egen träning under vägledning.

Du behöver inga förkunskaper. Däremot är du intresserad av träning och är öppen för att prova på nya aktiviteter tillsammans med andra.

Utbildningen är upplevelsebaserad, så du lär dig genom att aktivt delta i alla olika träningsformer och äventyrsaktiviteter.

Målet med utbildningen är att du blir behörig för vidare studier, får bred kompetens och upplevelser av träning och äventyr. Utbildningen förbereder dig för vidare studier till idrottslärare, hälsocoach, sjukgymnast, äventyrsguide, fritidsledare mm.

Profilämnen

 • Träning och motionsaktiviteter
 • Äventyr och friluftsaktiviteter
 • Egen träning
 • Skidresa
 • Mental träning
 • Träningslära
 • Ledarskap
 • Fystester
 • Första hjälpen
 • Skadelära
 • Kostkunskap

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs kan du ha fått ihop grundläggande behörighet för högskolestudier och är förhoppningsvis ännu mer vältränad och full av energi och nyfikenhet på livet än tidigare.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://stensund.se/utbildningar/aventyr-och-traning/

Jag är så glad och stolt att jag tog steget

Monika Nordenbrand arbetade som sjuksköterska inom barnsjukvården i 25 år. Men efter att ha blivit sjuk i utmattning och sagt upp sig från sitt arbete, bytte hon sjukhuskorridorerna mot fjällvyer, friluftsliv och folkhögskola.

Läs hela artikeln

Stensunds folkhögskola

Stensund är inte bara en skola - det är ett sätt att leva. Alldeles vid havet, på pendlingsavstånd från storstaden (50 min söder om Stockholm), ligger Stensund. Vi är ett "växthus för människor" där funderande, tjärdoftande, debatterande, sprattlande, skrattande människor möts och hjälper varandra att växa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Stensunds folkhögskola
Stensund
619 91 Trosa

Besöksadress: Stensund

Telefon: 0156-532 00
E-post: stensund@stensund.se
Webbadress: http://www.stensund.se/