Arbetsliv Asperger Austismspektrum

Ansökan stängd
Skola:
Ågesta folkhögskola
Plats:
Farsta - Stockholms län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du kommer att vara med på två Känn-dig-för-dagar tillsammans med andra sökande under under någon av veckorna 12 eller 13. Då har du även din personliga intervju.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 10 jun 2025

Kostnader: 2750 kr per termin för material, försäkring, motion och temaaktiviteter.

Kontakt: Åsa Wennström

E-post:
asa.wennstrom@agesta.nu

Förlängd ansökan på grund av högt söktryck! Arbetsliv Autismspektrum Asperger vänder sig till dig som har Aspergerdiagnos eller Autismspektrumdiagnos (stödbehov nivå 1). 

MÅLSÄTTNING

  • Du lär dig mer om arbetslivet i teori och praktik. Fyra veckors praktik på arbetsplats ingår
  • Du ökar din självkännedom
  • Du förbättrar din kommunikativa förmåga
  • Du utvecklar dina strategier för att leva med din diagnos

KURSENS INNEHÅLL OCH UPPLÄGG
Arbetsliv Autismspektrum / Asperger innehåller ämnen såsom Arbetsliv och samhälle samt Arbetsliv och individ för att ge en bas i kunskaper om arbetslivet. Utöver arbetslivet har kursen fokus på personlig utveckling, där ämnen såsom Kommunikation, Asperger/ASDkunskap, Hälsa och stresshantering ingår. Under kursen görs studiebesök på olika arbetsplatser och under vårterminen görs praktik på en arbetsplats under fyra veckor. Du bör vara klar med gymnasiet och vill lära dig mer om arbetsliv i teori och praktik. 

 

SMÅ GRUPPER
Studierna bedrivs i lugn miljö i en liten grupp tillsammans med pedagoger (lärare och assistenter) med bred kompetens inom området Asperger/ASD. Undervisningen är varierad, med inslag av genomgångar, övningar, diskussioner, egna fördjupningsarbeten och studiebesök. Undervisningen anpassas till deltagarnas nivå och deltagarna görs delaktiga i att utforma egna utvecklingsmål.

Som studerande har du möjlighet till inflytande på skolan genom klassråd och deltagarråd. Under året har vi aktiviteter för att främja gemenskap i klassen. Det ges också möjlighet till skolgemensamma aktiviteter för dem som vill lära känna deltagare från andra klasser.

Ågesta folkhögskola

Ågesta folkhögskola erbjuder studier av hög kvalité med erfarna lärare i en lugn studiemiljö med små grupper. Skolan är vackert belägen nära centrala Stockholm vid sjön Magelungen och Ågesta friluftsområde som används för motion och friskvård. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Ågesta folkhögskola
Bonäsvägen 5
123 52 Farsta

Telefon: 08-562 28 100
E-post: kontakt@agesta.nu
Webbadress: https://www.agesta.nu/