Bibelskola på distans Stockholm

Ansökan stängd
Skola:
Ågesta folkhögskola
Plats:
Farsta - Stockholms län
Längd:
1 år
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 18 år.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 10 jun 2025

Träffar:
5 obligatoriska träffar

Kostnader: Inackordering och mat under en kurshelg: 500 kr/boende samt 600 kr/mat. Kursen är möjlig att genomföra som studiemedelsberättigade halvfartstudier (gäller ej elever under 20 år). Studierna är avgiftsfria.

Kontakt: Rasmus Ljungberg

E-post:
rasmus.ljungberg@agesta.nu

Bibelskola på distans - Stockholm är en grundkurs riktar sig till dig som vill studera Bibeln, kristen tro och lära känna Gud, men som inte kan lämna hemorten för heltidsstudier under längre tid. 

Målsättning
Bibelskola på distans Grund vill:

  •  Ge dig möjlighet att studera Bibeln.
  • Ge dig en fördjupad bibelkunskap som skapar tro och ett rikare andligt liv.
  •  Ge dig en djupare förståelse för den kristna helhetssynen på människan och världen.
  • Inspirera till tjänst i kår och församling.

För vem?
Bibelskola på distans Grund riktar sig till dig som vill studera Bibeln, kristen tro och lära känna Gud närmare, men som av olika skäl inte kan lämna hemorten för heltidsstudier under längre tid. Minimiålder 18 år.

Hur är kursen upplagd?
Bibelskola på distans Grund är en halvfartskurs med fem obligatoriska kurshelger (lördag-söndag) under året. Under kurshelgerna möts alla deltagare för undervisning, gruppsamtal, gemenskap och gemensamma samlingar med bön och lovsång. Kursstart med introduktionshelg hålls i september på Ågesta folkhögskola i södra Stockholm. Den andra kurshelgen hålls i november. Ytterligare tre kurshelger är obligatoriska under vårterminen 2024.

Google Classroom
Mellan kurshelgerna läser du hemma i egen takt. Beräkna 10 studietimmar per vecka. Kursmaterial får du och kursuppgifter löser du via Google Classroom, som är ett lättanvänt pedagogiskt verktyg för flexibelt lärande och en plattform för kurser och studiecirklar som helt eller delvis går på distans. Du har kontakt med lärare och övriga kursdeltagare via Google Classroom och telefon. För att fullfölja kursen behöver du tillgång till dator med internetuppkoppling.

Grundkurs
Grundkursen innehåller ämnena Nya Testamentet, Trons grunder och Lärjungaskap.

Påbyggnadskurs
Efter grundkursen inbjuder vi dig att läsa påbyggnadskursen med ämnena Nya Testamentet, Gamla Testamentet och Lärjungaskap

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://agesta.nu/utbildningar/bibelkurser/bibelskola-pa-distans.html

Ågesta folkhögskola

Ågesta folkhögskola erbjuder studier av hög kvalité med erfarna lärare i en lugn studiemiljö med små grupper. Skolan är vackert belägen nära centrala Stockholm vid sjön Magelungen och Ågesta friluftsområde som används för motion och friskvård. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Ågesta folkhögskola
Bonäsvägen 5
123 52 Farsta

Telefon: 08-562 28 100
E-post: kontakt@agesta.nu
Webbadress: https://www.agesta.nu/