Allmän kurs - Första året

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Birkagårdens folkhögskola
Plats:
Stockholm - Stockholms län
Längd:
beroende på tidigare studier/arbete
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Godkänt betyg i svenska/sva, engelska, matematik och samhällskunskap samt ytterligare fyra ämnen från åk 9 eller motsvarande.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 19 aug 2024 - 5 jun 2025

Plats för kursen: ABF-huset, Sveavägen 41, STOCKHOLM

Kostnader: 1150 kronor per termin för studiebesök, kulturaktiviteter, utflykter, sociala aktiviteter, kopiering och försäkring.

Kontakt: Karin Ekstrand

E-post:
karin.ekstrand@birkagarden.fhsk.se

I små lugna lokaler mitt i centrala Stockholm studerar du för att få gymnasiekompetens och bli väl förberedd för framtida studier/arbete. Passar dig som inte har gått på gymansiet tidigare.

Du studerar 1-3 år på Allmän kurs. Under det första året lägger du en god grund i alla allmänna ämnen. Du utvecklar ditt språk på både svenska och engelska och hittar din studieteknik. Du får lära dig mer om samhället och stärker din allmän bildning och din tro på din egen förmåga. Du har nära kontakt med dina lärare och dina klasskamrater. Du kommer till skolan fyra dagar i veckan och studerar hemifrån en dag i veckan. 

Efter det första året  går du vidare på Allmän kurs och väljer till en av skolans fördjupningar inom konst, mänskliga rättigheter, psykologi och journalistik eller psykologi och kriminologi. 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Du förbättrar din allmänbildning och får en god grund för vidare studier. Du utvecklar din studieteknik och formulerar dina studiemål. Vi tror också att du kommer få ett ökat självförtroende för studier.   

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) http://www.birkagarden.fhsk.se/allman-kurs/tillval/psykologi-och-samhallet/

Fler kurser inom: Allmän kurs Gymnasienivå

Nu kan jag stå och prata inför hela skolan utan att vara nervös

Sage, 22, har läst Allmän kurs för att få behörighet att plugga vidare till lärare. Men det var inte alls självklart att hon skulle våga söka sig till folkhögskolan.

Läs hela artikeln

Birkagårdens folkhögskola

Birkagårdens folkhögskola verkar för att minska utbildningsklyftorna i samhället. Skolan har individen i centrum med fokus på utveckling kunskapsmässigt såväl som på det personliga planet. Vårt mål är att deltagaren ska lämna oss stärkt i sitt självförtroende och med stora förhoppningar om vad framtiden kan erbjuda.

Läs mer om skolan

Postadress:
Birkagårdens folkhögskola
Box 3557
103 69 Stockholm

Besöksadress: ABF-huset, Sveavägen 41

Telefon: 08-524 633 30
E-post: info@birkagarden.fhsk.se
Webbadress: http://www.birkagarden.fhsk.se/