Allmän kurs – svenska som andraspråk, grundskola

Behörighetsgivande kurs Jakobsbergs folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Har du ett annat förstaspråk än svenska? Är du klar med SFI C eller D? På vår kurs kan du bli färdig med grundskolan eller förbereda dig inför studier på gymnasienivå.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Bifoga till ansökningshandlingarna betyg samt ett brev där du berättar kort om dig själv och varför du vill gå den kurs du sökt. Vi vill att du ska ha avslutat dina SFI-studier på C- eller D-nivå eller läst svenska som andraspråk på grundnivå.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 9 jan 2023 - 20 dec 2023

Kostnader: Se kursens webbplats.

Kontakt: Ruweida Ahmed Mustafa

Telefon: 0812028180

E-post:
ruweida.ahmed@jakobsbergsfolkhogskola.se

Allmän kurs svenska som andraspråk grund passar dig som har kommit igång med att prata och förstå det svenska språket och som gärna vill lära dig mer. På kursen får du kunskaper som kan hjälpa dig att få det liv som just du vill ha i framtiden. Du kanske vill studera eller hitta ett jobb? Du kanske vill lära dig mer om det svenska samhället? Att läsa Allmän kurs svenska som andraspråk är en bra början.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Efter att ha gått kursen har du byggt upp en studievana och förbättrat din svenska för att med framgång klara av fortsatta studier.

Jakobsbergs folkhögskola

I en vacker herrgård i Jakobsberg, 20 minuter med pendeltåg från centrala Stockholm, ligger Jakobsbergs folkhögskola. I över 100 år har skolan stått för en solidarisk och humanistisk samhällssyn. Vår religiöst och partipolitiskt obundna ställning ger utrymme för engagemang, kritiskt tänkande och radikal debatt. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Jakobsbergs folkhögskola
Folkhögskolevägen 1
177 40 Järfälla

Besöksadress: Folkhögskolevägen 1

Telefon: 08-120 28 180
E-post: info@jakobsbergsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.jakobsbergsfolkhogskola.se/

Att gå tillbaka till skolbänken efter 20 år är det bästa jag gjort

Egabo hade ett långt yrkesliv som undersköterska bakom sig när hon började på Allmän kurs på folkhögskola. Nu har hon fått behörighet att söka in till högskolan och vill läsa vidare till sjuksköterska eller dietist.

Läs hela artikeln