Allmän kurs - FOKUS: Första steget

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Långholmens folkhögskola
Plats:
Sundbyberg - Stockholms län
Längd:
1-2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Grundskolekompetens i svenska eller svenska som andraspråk.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 19 aug 2024 - 4 jun 2025

Kostnader: 2600:-/läsår för litteratur, övrigt material och studiebesök.

Kontakt: Ola Lyxell

Telefon: 08-658 16 30

E-post:
info@langholmens.fhsk.se

Kursen för dig som vill skaffa gymnasiekompetens och har få eller inga betyg från gymnasiet. Du har betyg i svenska eller sva från grundskolan och behöver gå 2-3 år på folkhögskola. 

I kursen påbörjas studierna i svenska 1 eller 2, svenska som andraspråk 1 eller 2, matematik, engelska, samhällskunskap, naturkunskap, historia och religion. Engelska och matematik läser du på den nivå du befinner dig tillsammans med övriga kursdeltagare på skolan.

På Långholmens folkhögskola genomsyras utbildningarna av ett starkt samhällsengagemang. I undervisningen arbetar vi tematiskt och ämnesövergripande vilket ger dig möjligheten att öka din kunskap och förståelse för omvärlden. Vi tror på ett livslångt lärande och därför läser du alla ämnen under hela din studietid. Stor tonvikt läggs på grupparbete och diskussioner eftersom vi anser att kunskap är något vi skapar tillsammans. I kursen ingår även föreläsningar, studiebesök, enskilda arbeten, uppsatsskrivning, problemlösning och projektarbete.

I kursen använder vi Chromebook och kommunikationssystemet Google for Education som ett naturligt hjälpmedel i undervisningen. Studierna är dels förlagda i skolan ca 20 timmar och dels som egen studietid (hemarbete) ca 20 timmar.

Studierna är kostnadsfria och berättigar till studiemedel via CSN. Kostnader för studiematerial och det som sker i samband med kursen bekostas av deltagaren, 2600 kr/läsår.

Lägg märke till att på Långholmens folkhögskola söker du till Allmän kurs på gymnasienivå. Blir du antagen placerar skolan dig i den kurs som passar dina förkunskaper och önskemål.

Vi gör löpande antagning så ansök gärna så fort som möjligt. 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter denna kurs finns möjlighet att studera vidare på skolan för att uppnå grundläggande gymnasiebehörighet.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.lhmfhsk.se/kurser/fokus-forsta-steget/

Jag har aldrig trivts så bra på en skola som jag gör här

Susanna, 20 år, jämför studierna på folkhögskola med tiden på gymnasiet. På gymnasiet var många elever skoltrötta och ”bara ville hem” medan deltagarna på Östra Grevie folkhögskola är aktiva på lektionerna. Det märks att de går på skolan för att de vill. – Deltagarna, lärarna, platsen och lokalerna är precis vad jag behöver.

Läs hela artikeln

Långholmens folkhögskola

Långholmen folkhögskola ligger sedan våren 2017 i centrala Sundbyberg. Vår skolgård är den vackra Marabouparken och våra lokaler är nya, fräscha och ändamålsenliga. Hos oss kan du läsa klart gymnasiet, studera svenska som andraspråk och fördjupa dina kunskaper inom ledarskap, retorik eller skrivande.

Läs mer om skolan

Postadress:
Långholmens folkhögskola
Löfströms Allé 7
172 66 Sundbyberg

Telefon: 08-658 16 30
E-post: info@langholmens.fhsk.se
Webbadress: http://www.lhmfhsk.se/