• Studietakt:
  50%
 • Längd:
  1 år Två terminer
 • Ansök senast:
  15 apr 2024
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Ger grundläggande kännedom om Svenska kyrkans tro och liv. Ger tillfälle till trosmässig reflektion och personlig utveckling. Kursen ges på Sigtuna folkhögskola i samverkan med Stockholms stift.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Ha fyllt 18 år. Fullständigt gymnasium. Fullständigt ifylld ansökan, inklusive betyg och intyg som styrker dina angivna uppgifter i ansökan. Obligatorisk intervju

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 12 aug 2024 - 5 jun 2025

Kostnader: Läs mer på: https://sigtunafolkhogskola.se/utbildningar-och-kurser/langa-utbildningar/kyrkans-grundkurs-stockholms-stift/

Kontakt: Kjell Carles

Telefon: 08-59258300

E-post:
info@sigtunafolkhogskola.se

Svenska kyrkans grundkurs vänder sig till dig som är intresserad av att arbeta som präst, diakon, musiker eller församlingspedagog i Svenska kyrkan.

Grundkursen ger grundläggande kännedom om Svenska kyrkans tro och liv. Kursen ger tillfälle till trosmässig reflektion och personlig utveckling. Utbildningen fungerar även som vägledning för dem som vill utbilda sig för tjänst i Svenska kyrkan men ännu inte träffat sitt val. 

Grundkursen tar avstamp i kyrkans grundläggande uppgift som är att fira gudstjänst, bedriva undervisning, utöva diakoni och mission. Studiearbetet är processinriktat och sker på tre parallella nivåer; kognitiv kunskapsinhämtning, erfarenhetsbaserad inlärning samt andlig och personlig fördjupning. Lärandet sker genom seminarier, föreläsningar, reflektionsgrupper, enskilda arbeten, grupparbeten och studiebesök.

Obligatoriska träffar

Internat förlagda på Sigtuna folkhögskola

12-15 augusti 2024
20-22 september 2024
22-24 november 2024
14-16 mars 2025
25-27 april 2025, retreat
2-5 juni 2025

Externat i Stockholm

11-12 oktober 2024
24-25 januari 2025

Träffar 

Var annan onsdagkväll, sept - maj

LÄRARE PÅ UTBILDNINGEN

Kjell Carles, lärare på Sigtuna folkhögskola och kursansvarig.

Monica Johansson, stiftspedagog i Stockholms stift och kursansvarig.

Anna Levin, präst och kursledare.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Grundläggande kännedom om Svenska kyrkans tro och liv. Ger tillfälle till trosmässig reflektion och personlig utveckling.

Sigtuna folkhögskola

I en vacker miljö med utsikt över Mälaren och närhet till Stockholm och Uppsala kan du ta ditt nästa steg. Här finns utbildningar för dig som är nyfiken på en framtid inom konst, teater eller filmbranschen. Här kan du utbilda dig till fritidsledare med sikte på arbete inom kommunal eller kyrklig verksamhet. Du kan läsa in gymnasiekompetens och förbereda dig för vidare studier. Sammantaget är skolan en mötesplats för människor med olika erfarenheter och drivkrafter, en fantastisk möjlighet att testa, lära och utvecklas. Vår bildningsidé är att du ska få pröva, ompröva, upptäcka och erövra kunskap och livsvärden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Sigtuna folkhögskola
Manfred Björkquists allé 20
193 22 Sigtuna

Telefon: 08-592 583 00, växel 8.30-15.30 vardagar
E-post: info@sigtunafolkhogskola.se
Webbadress: http://www.sigtunafolkhogskola.se/