Foto distans -terminskurs i fotografiskt projektarbete

Ansökan stängd
Skola:
Sigtuna folkhögskola
Plats:
Sigtuna - Stockholms län
Längd:
1 termin
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
15 december 2024

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: För att bli antagen ska du ha gått Foto distans – grundutbildning eller ha en likvärdig utbildning.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 8 jan 2024 - 2 jun 2024

Träffar:
3 obligatoriska träffar

Kostnader: Kostnader för internat, material- och schablonavgift. Läs mer: https://sigtunafolkhogskola.se/utbildningar-och-kurser/langa-utbildningar/foto-distans-pabyggnadsutbildning/

Kontakt: Jesper Jäger-Ärlestad

Telefon: 072-165 70 29

E-post:
jesper.jager@sigtunafolkhogskola.se

NYHET! SÖK NYA TERMINSKURSEN I FOTOGRAFISKT PROJEKTARBETE - Har du en idé på fotoprojekt som du vill genomföra under en termin, eller har du redan något påbörjat fotoprojekt som du vill gå i mål med?

PÅBYGGNADSUTBILDNING I FOTO 

Foto Påbyggnad Distans (50 %) öppnar nu upp för ansökningar inför vårterminen. Kursen är till för dig som redan har lite kunskaper i foto och som vill göra klart ett fotoprojekt under en termin. Under maj månad får du möjlighet att ställa ut dina bilder tillsammans med foto- och konstutbildningen på Sigtuna folkhögskola. Vi ställer ut våra bilder på Sigtuna Museum & Art i centrala Sigtuna.

Du ansöker genom att formulera en projektplan. Du ska ladda upp 10 valfri bilder som representerar dig som fotograf.

Läsårstider, obligatoriska internat och kostnader hittar du under respektive rubrik här på sidan. Som deltagare på terminskursen deltar du de aktiviteter som gäller för vårterminen 2024.

Ansökan är öppen till den 15/12 2023.

Urval och intervju sker löpande.

OM DITT PROJEKT

Du söker till kursen genom att ladda upp en projektplan. I projektplanen ska du konkretisera vad du vill jobba med under terminen. Det kan exempelvis vara ett dokumentärt projekt, landskapsfotografi eller porträtt på människor. Du väljer själv vad du vill göra. Tänk på att de två projekt du söker med är något som du verkligen känner att du kan arbeta med en hel termin och att det du vill fotografera inte är starkt säsongsanknutet.

UPPLÄGG

Vi ses på digitala träffar varannan tisdag. På träffarna tittar vi på varandras bilder och ger konstruktiv feedback. Ni kommer att få fördjupa er i bildbehandling och får tillgång till Moderskeppet som har flera hundra videokurser för fotografer och kreatörer. På träffarna kommer ni också att få kortare uppgifter löpande under läsåret.

Utbildningen ställer höga krav på att du själv fotograferar och kan ”driva” ditt projekt framåt. Du förväntas lägga ner 20 timmar i veckan på foto.

I utbildningen ingår två obligatoriska internathelger där vi jobbar med projekten på plats på Sigtuna folkhögskola. Dessa internathelger är mycket viktiga för utbildningen och en förutsättning för att kunna fullfölja utbildningen.

  • 2-4 februari 2024 

  • 10-12 maj 2024 

LÄRARE PÅ UTBILDNINGEN

Jesper Jäger-Ärlestad är utbildad i bildjournalistik vid Mittuniversitetet och har under lång tid arbetat som fotograf och journalist inom tidningsvärlden. Tidigare har han undervisat på bland annat Arbetarnas bildningsförbund (ABF). Vid sidan av sitt undervisande ägnar sig Jesper åt egna fotografiska projekt, som har ställts ut på bland annat Arbetets museum i Norrköping, galleri Kontrast i Stockholm och Kulturhuset i Stockholm.

 

Sigtuna folkhögskola

I en vacker miljö med utsikt över Mälaren och närhet till Stockholm och Uppsala kan du ta ditt nästa steg. Här finns utbildningar för dig som är nyfiken på en framtid inom konst, teater eller filmbranschen. Här kan du utbilda dig till fritidsledare med sikte på arbete inom kommunal eller kyrklig verksamhet. Du kan läsa in gymnasiekompetens och förbereda dig för vidare studier. Sammantaget är skolan en mötesplats för människor med olika erfarenheter och drivkrafter, en fantastisk möjlighet att testa, lära och utvecklas. Vår bildningsidé är att du ska få pröva, ompröva, upptäcka och erövra kunskap och livsvärden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Sigtuna folkhögskola
Manfred Björkquists allé 20
193 22 Sigtuna

Telefon: 08-592 583 00, växel 8.30-15.30 vardagar
E-post: info@sigtunafolkhogskola.se
Webbadress: http://www.sigtunafolkhogskola.se/