Spanska och Yoga

Profilkurs Skarpnäcks folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  10 veckor
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Kursen som ges i Barcelona vänder sig till alla som vill göra yoga och plugga spanska, oavsett nivå och tidigare kunskaper och erfarenheter.

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 6 mar 2023 - 12 maj 2023

Plats för kursen: Barcelona

Kostnader: Materialavgift: 500 kr som täcker kostnader för studiebesök

Kontakt: Eva Netzell

Telefon: +34 680 877 861

E-post:
eva.netzell@is-barcelona.com

Kursen vänder sig till alla som vill göra yoga och plugga spanska, oavsett nivå och tidigare kunskaper och erfarenheter.
Kanske vill du prova yoga för första gången eller också har du redan erfarenhet av yoga och vill ge dig själv fördjupning och mer yogatid.

Kombinationen att plugga spanska och göra yoga tilltalar dig och väcker din nyfikenhet. Du vill utforska hur yogan kan gynna din språkinlärning, studiemotivation och koncentrationsförmåga och ge andra positiva effekter.

Du tycker också att det är en spännande tanke att vara del av en grupp som gör yoga och lär sig spanska tillsammans under tio veckor och ser fram emot att dela upplevelsen med de andra deltagarna.

Har du svårt att få in yogan som en regelbunden del i din vardag? Vi skapar en daglig yogarutin som du sedan tar med dig hem efter kursens slut.

Behöver du mer återhämtning och balans i ditt liv? Stärka din mentala hälsa och hitta sätt att komma ner i varv? Vi utforskar hur vi kan integrera yoga och meditation i studier, arbete och vardagssysslor, med olika yogapass och -stilar, men också i form av korta yogapauser som du kan göra var som helst.

Har du gjort yoga länge och funderar på att bli yogalärare? Då kan kursen vara en bra provtid och förberedelse inför att gå en instruktörsutbildning i yoga.

Mer fakta

Vi lägger ungefär lika mycket tid på yoga som på spanska. I språklektionerna bakar vi in yoga och i yogapassen bakar vi in spanska. En del av undervisningen – både yoga och spanska – ges utomhus i olika miljöer. Vissa dagar gör vi t ex yoga i stadsparken eller på stranden, och vi tränar spanska i olika verkliga situationer på stan. 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Du har höjt din nivå i spanska, både talande och i skrift. Du har utvecklat en regelbundhet i ditt yogande och fått utökad kunskap om olika yogadiscipliner. 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://skarpnacksfolkhogskola.se/vara-kurser/spanska-och-yoga/

Skarpnäcks folkhögskola

Skolan ligger på Skarpnäcksfältet i sydöstra Stockholm. Skolan medverkar aktivt i den lokala utvecklingen inom både miljö, kultur och fritid. Vi strävar efter en helhetssyn på samhället och människan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Skarpnäcks folkhögskola
Fraktflygargatan 16
128 30 Skarpnäck

Telefon: 08 586 471 00
E-post: expeditionen@skarpnacksfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.skarpnacksfolkhogskola.se/

Jag är så glad och stolt att jag tog steget

Monika Nordenbrand arbetade som sjuksköterska inom barnsjukvården i 25 år. Men efter att ha blivit sjuk i utmattning och sagt upp sig från sitt arbete, bytte hon sjukhuskorridorerna mot fjällvyer, friluftsliv och folkhögskola.

Läs hela artikeln