Låtskrivarkurs med Irma Schultz och Yrsa Gullin

Sommar/helg/veckokurs Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Varifrån kommer musiken? Sånger och låtar kan komma till på olika sätt, processerna är många. Vilka vägar till inspiration finns att ta till, när det låser sig? 

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Det är viktigt att du kan dela med dig av ditt arbete under skrivprocessen på nåt enkelt sätt, så ta med det instrument du brukar skriva på, t ex gitarr eller annat. Piano finns. Berätta kort om dig själv i ansökan & vad du önskar få ut av kursen.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 26 jun 2023 - 30 jun 2023

Kostnader: 5 700 kr för kost och logi. Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

Kontakt: Stina Bengtson

Telefon: 0171 -826 70

E-post:
info@biskopsarno.se

Vår ambition som lärare för den här kursen är att du ska växa i tillit till ditt eget uttryck och få med dig en verktygslåda med tips och övningar för att komma vidare med ditt låtskrivande.

Den här kursen riktar sig till dig som skrivit en del, publicerat eller opublicerat, och som har lust att utforska och utveckla ditt skrivande av text och musik, med lite extra fokus på text. Du bör också vara nyfiken på vad dina kurskamrater skapar under veckan. Man kan säga att vi lånar varandras öron och får nya infallsvinklar på det vi skriver och komponerar.

Kursledare
Irma Schultz är sångerska, låtskrivare och skådespelare. Utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm. Har givit ut ett stort antal skivor, solo, duo och som medlem i olika band. Fick en Grammis för sin debutskiva och har mottagit stipendier från bl a Stim, Skap, Kulturrådet och Konstnärsnämnden. Senaste skivorna är ”Blank is” och ”Sånger från gläntan”. Irma har även arbetat som lärare på Biskops Arnös låtskrivarutbildning.

Yrsa Gullin har en kandidatexamen i musikvetenskap och är även utbildad psykolog. Hon har varit verksam som musikjournalist och arbetat som lärare på Biskops Arnös låtskrivarutbildning.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.biskopsarno.se/sommarkurser/latskrivarkurs

Biskops Arnö Nordens folkhögskola

Biskops Arnö är Nordens Folkhögskola. Skolan bedriver kultur- och bildningsarbete och kurserna är inriktade på skönlitterärt författande, YH - Fotoskolan, dokumentärfilm, internationellt solidaritetsarbete, ekologi samt friskvård och låtskrivarkurs. Skolan ligger på en ö i skön Mälarnatur med en mängd kulturminnen, allt från medeltidshus till det unika kulturlandskapet. Skolans kök är KRAV-certifierat. Skolan är tillgänglig för rullstolsburna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Biskops-Arnövägen 30
746 93 Bålsta

Telefon: 0171-826 70
E-post: info@biskopsarno.se
Webbadress: http://www.biskopsarno.se/

Jag blev omfamnad och pushad att bli mitt bästa jag

För Julia blev musikalutbildningen på Vimmerby folkhögskola en väg tillbaka efter en längre tids sjukskrivning på grund av psykisk ohälsa.

Läs hela artikeln