Fördjupad örtmedicin – dela kunskap och utforska växtrelationer

Ansökan stängd
Skola:
Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Plats:
Bålsta - Uppsala län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 10 jun 2024 - 14 jun 2024

Kostnader: 6 600 kr för kost och logi. Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

Kontakt: Stina Bengtson

Telefon: 0171-826 70

E-post:
info@biskopsarno.se

Detta är en fördjupningskurs om läkeväxter som vänder sig till dig som redan använder örtmedicin i vardagen. 

Kanske har du gått en introduktionskurs tidigare eller så är du självlärd. Det viktiga är att du själv har lite erfarenhet av att arbeta med växter som medicin. Om det är främst praktiskt eller teoretiskt spelar mindre roll.

Kursen fokuserar på att fördjupa våra relationer till växterna genom örtprovningar, samtal och genom att spendera tid med växterna i örtagården.

Vi kommer att ha dagliga seminarier kring olika teman som rör läkeväxter, till exempel vetenskap och nutida studier, etnobotanik och vår relation till växter samt örtmedicin ur känslomässiga och spirituella aspekter. Det kommer vara ett stort fokus på att du som deltagare delar med dig av dina erfarenheter, och att vi lär av varandra.

Kursen innehåller även praktiska moment, såsom tillverkning av till exempel tinkturer, örtpiller och krämer.

Kursledare

Jennifer Askaner är utbildad örtterapeut och arbetar som lärare på Naturens medicin på Biskops Arnö, grundkurs och påbyggnad, samt Naturens medicin projekt- och handledarkurs. Jennifer har en examen i socialantropologi och en bakgrund i socialt arbete samt driver eget företag som örtterapeut, genom vilket hon föreläser och håller kurser. Jennifer har ett speciellt intresse för etnobotanik, människors relationer till växter och har skrivit en magisteruppsats i ämnet. Hon vill ta tillvara på samt förmedla och förstärka kunskapen om våra läkeväxter och genom detta sprida kraft och inspiration.

När andra gör något för klimatet är det enklare att göra något själv

Stefano Tonelli, 20 år, läser Hållbar utveckling på Röda Korsets folkhögskola. Hans engagemang för klimat- och miljöfrågor väcktes som tonåring i Italien och nu har han hittat hem i skolans lokaler i Skärholmen i Stockholm. – På vår utbildning får vi se flera exempel på hur andra gör för att vara mer klimatsmarta och då får man också mycket inspiration.

Läs hela artikeln

Biskops Arnö Nordens folkhögskola

Biskops Arnö är Nordens Folkhögskola. Skolan bedriver kultur- och bildningsarbete och kurserna är inriktade på skönlitterärt författande, YH - Fotoskolan, dokumentärfilm, internationellt solidaritetsarbete, ekologi samt friskvård och låtskrivarkurs.

Läs mer om skolan

Postadress:
Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Biskops-Arnövägen 30
746 93 Bålsta

Telefon: 0171-826 70
E-post: info@biskopsarno.se
Webbadress: http://www.biskopsarno.se/