Grundkurs i odling

Ansökan stängd
Skola:
Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Plats:
Bålsta - Uppsala län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 16 jun 2024 - 20 jun 2024

Kostnader: 6 200 kr för kost och logi. Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

Kontakt: Stina Bengtson

Telefon: 0171-826 70

E-post:
info@biskopsarno.se

Vill du odla din egen mat, men vet inte riktigt hur du ska börja? Har du odlat ett tag, men vill effektivisera din odling.

Vill du träffa andra med intresse för livet i jorden, egenproducerad mat och kompost? Då är det här kursen för dig!

Den här kursen riktar sig till dig som vill fokusera på självhushållande odling. Här får du verktyg för att planera din odling så att du är redo att sätta i gång direkt! Vi går igenom odlingsplanering, växtföljd, sortval, näring och bevattning. Vad och hur vill du odla, och hur ska du ta hand om din skörd?

Kursen kommer att ta upp flera olika sätt att odla på, men fokuserar på hållbar odling genom att handla om slutna kretslopp, ekologiska metoder och rationell skötsel med så lite fossilt bränsle som möjligt.

Liten odlingsplätt eller större land, hit är alla välkomna! Du får verktyg för att utifrån dina behov, mål och förutsättningar skapa en planering över din odling.

Kursen passar både dig som vill odla men inte riktigt vet hur du ska börja, och för dig som har odlat ett tag men kanske vill utveckla din odling, göra den mer effektiv eller passande dina behov.

Vi kommer att varva teori med praktiska moment som sådd och plantering, men också reflektioner och övningar enskilt och i grupp. Deltagarna kommer att få arbete med en egen planering och karta över sin odlingsplats, med hjälp och handledning från kursledaren så att din odling kan bli effektiv och anpassad efter vad just du vill ha ut av odlingen.

Ta med en skiss/karta över din odlingsplats, gärna med mått för att kunna göra en så noggrann planering som möjligt.

Kursledare
Elin Boström bor på landet utanför Uppsala där hon driver en liten permakulturgård med ankor, höns, bin och odlingar. Elin brinner för småskalig och hållbar matproduktion och är extra intresserad av perenna grönsaker, skogsträdgårdsodling och biologisk mångfald. Hon är certifierad permakulturdesigner och är utbildad i småskalig ekologisk odling.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.biskopsarno.se/sommarkurser/grundkurs-i-odling

Fler kurser inom: Miljö / Natur Odling Odling

När andra gör något för klimatet är det enklare att göra något själv

Stefano Tonelli, 20 år, läser Hållbar utveckling på Röda Korsets folkhögskola. Hans engagemang för klimat- och miljöfrågor väcktes som tonåring i Italien och nu har han hittat hem i skolans lokaler i Skärholmen i Stockholm. – På vår utbildning får vi se flera exempel på hur andra gör för att vara mer klimatsmarta och då får man också mycket inspiration.

Läs hela artikeln

Biskops Arnö Nordens folkhögskola

Biskops Arnö är Nordens Folkhögskola. Skolan bedriver kultur- och bildningsarbete och kurserna är inriktade på skönlitterärt författande, YH - Fotoskolan, dokumentärfilm, internationellt solidaritetsarbete, ekologi samt friskvård och låtskrivarkurs.

Läs mer om skolan

Postadress:
Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Biskops-Arnövägen 30
746 93 Bålsta

Telefon: 0171-826 70
E-post: info@biskopsarno.se
Webbadress: http://www.biskopsarno.se/