Det helande ljudet av klangskålar

Ansökan stängd
Skola:
Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Plats:
Bålsta - Uppsala län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 24 jun 2024 - 28 jun 2024

Kostnader: 6 100 kr för kost och logi. Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

Kontakt: Stina Bengtson

Telefon: 0171-826 70

E-post:
info@biskopsarno.se

En 5-dagars workshop med klangskålar, helande ljud, rösten, gong, shamansk trumma samt kroppsrörelse.

Workshopen är utformad som en självutvecklande resa som ger dig en introduktion i det helande ljudet av ljudskålar. Gong Yoga och Nada Yoga, terapeutisk dans, helig geometri och helig ljudalkemi.

Kursen hålls på engelska.

Allt levande har vibrationer. Vi lever i ett universum av ljud och vi kan betrakta oss själva som ett varande av ljud. Alla våra känslor, tankar och fysiska tillstånd kan beskrivas som vibrationer. När vi är välmående och glada skapas symfonier, när vi drabbas av ohälsa och depression skapas disharmonier.

Under de fem dagarna kommer vi att arbeta med många olika tekniker för att hitta balans, harmoni och inspiration, förnya kroppen och sinnet, synliggöra hur våra röster påverkas av vårt känsloläge, hur vi kan stärka våra kroppar med meditation. Vi kommer att lära oss att använda klangskålar för eget läkande och på familjemedlemmar och vänner.

Vi ska:
Stämma vårt väsen i balans, skönhet och inspiration

Regenerera vår kropp och sinne, belysa celler i vår kropp och atomer av vårt väsen med holistisk resonans

Öppna vår ”röst bortom röst” och lära oss hur vi kan förvandla våra känslor och bringa oss i harmoni med vår rösts kraft. Pröva hur vi kan stärka vår kropp och sinne med antika meditationer som inkluderar vocalising, humming och kroppsrörelse.

Uppleva Gong Bath Divination – en mycket speciell erfarenhet av gongbad, som är utformat på ett speciellt sätt, så att deltagarna har möjlighet att få svar på den inre frågan, och svaret kommer från ett rationellt sinne men från vår inre helgedom.

Lär dig hur du använder Singing Bowls för självläkning och för att vår familj och vänner – Grundläggande Sound Massage i hela kroppen. Denna massage kallas också ”cellemassage”, eftersom den vibrerar varje cell i vår kropp och ger djup inre fred, avkoppling, helande.

Uppleva och lära meditation / övning av ljud- och kroppsrörelse, som du kommer kunna ta in i ditt liv som helande verktyg så att du kan göra nödvändiga omvandlingar i ditt liv.

Upplev chakra andning, chakra ljudning och aktiva meditationer med kroppsrörelse, andetag och ljud för frigörelse, nyladdning, förnyelse och återfödelse.

Vi kommer komma ihåg, vem vi är, som leder gudom till vårt liv, överbryggar jordens och himmelens världar.

Förenas med naturen, dansa, sjunga, rita och fira livet.

Du kommer att lära dig många värdefulla metoder, som du kan använda med stor nytta i ditt liv, och även sådana som du kommer att kunna dela med andra människor om du arbetar med grupper eller enskilt.

Kursledare
Mojca Morya Malek, även kallad Gong Muse Surana, har över 20 års erfarenhet av utövande inom området ”Healing Sounds”. Hon reser världen över för att dela med sig av sin kunskap och erfarenhet. Hon har tagit till sig värdefull kunskap om sakrala riter och mönster från gamla stammar som hon har besökt och levt med. Mojca Morya Malek är en passionerad och internationellt erkänd lärare. Sedan 2003 sprider hon sin lära med klangskålar och Gong till människor och terapeuter över hela världen. Hon har undervisat mer än 33 Gong Master Trainings i Europa, Australien, Nya Zeeland, Kina, Taiwan, Bali, Thailand, Hong Kong och USA.

Mojca är grundare av GongMuse School of Healing Sounds och upphovsman till Meridian Sound Massage.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.biskopsarno.se/sommarkurser/det-helande-ljudet-av-klangskalar

En bra ledare lyssnar på alla

Simmaren Gustav Ljungberg har tagit hem medaljer i Special Olympics. Nu har han flyttat 90 mil för att gå på folkis och bli ledare inom idrott för barn och unga med funktionsnedsättningar.

Läs hela artikeln

Biskops Arnö Nordens folkhögskola

Biskops Arnö är Nordens Folkhögskola. Skolan bedriver kultur- och bildningsarbete och kurserna är inriktade på skönlitterärt författande, YH - Fotoskolan, dokumentärfilm, internationellt solidaritetsarbete, ekologi samt friskvård och låtskrivarkurs.

Läs mer om skolan

Postadress:
Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Biskops-Arnövägen 30
746 93 Bålsta

Telefon: 0171-826 70
E-post: info@biskopsarno.se
Webbadress: http://www.biskopsarno.se/