Låtskrivarkurs med Irma Schultz

Ansökan stängd
Skola:
Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Plats:
Bålsta - Uppsala län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Det är viktigt att du kan dela med dig av ditt arbete under skrivprocessen på nåt enkelt sätt, så ta med det instrument du brukar spela på, t ex gitarr eller annat. Piano finns.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 24 jun 2024 - 28 jun 2024

Kostnader: 6 100 kr för kost och logi. Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

Kontakt: Stina Bengtson

Telefon: 0171 -826 70

E-post:
info@biskopsarno.se

Varifrån kommer musiken? Sånger och låtar kan komma till på olika sätt, processerna är många. Vilka vägar till inspiration finns att ta till, när det låser sig? 

Min ambition som lärare för den här kursen är att du ska växa i tillit till ditt eget uttryck och få med dig en verktygslåda med tips och övningar för att komma vidare med ditt låtskrivande.

Den här kursen riktar sig till dig som skrivit en del, publicerat eller opublicerat, och som har lust att utforska och utveckla ditt skrivande av text och musik, med lite extra fokus på text. Du bör också vara nyfiken på vad dina kurskamrater skapar under veckan. Man kan säga att vi lånar varandras öron och får nya infallsvinklar på det vi skriver och komponerar.

Kursledare
Irma Schultz är sångerska, låtskrivare, skådespelare och författare. Utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm.

Hon har givit ut ett stort antal skivor och mottagit stipendier från bl.a. Stim, Skap, Kulturrådet och Konstnärsnämnden. Senaste skivorna är Blank is – sånger av Joni Mitchell och Sånger från gläntan. Irma har även skrivit texter till tre större verk för kör, utgivna på Gehrmans förlag och debuterade hösten 2023 som skönlitterär författare med romanen Härd, på Bokförlaget Polaris.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.biskopsarno.se/sommarkurser/en-latskrivarkurs-med-irma-schultz

Vi firade varje person som blev antagen till musikhögskolan, även om vi var konkurrenter

David Borgemo är konsertgitarrist och framgångsrik kompositör av gitarrmusik. Hans verk har fått internationell uppmärksamhet. Men han har fortfarande fina minnen från sin tid på musiklinjen på Oskarshamns folkhögskola.

Läs hela artikeln

Biskops Arnö Nordens folkhögskola

Biskops Arnö är Nordens Folkhögskola. Skolan bedriver kultur- och bildningsarbete och kurserna är inriktade på skönlitterärt författande, YH - Fotoskolan, dokumentärfilm, internationellt solidaritetsarbete, ekologi samt friskvård och låtskrivarkurs. Skolan ligger på en ö i skön Mälarnatur med en mängd kulturminnen, allt från medeltidshus till det unika kulturlandskapet. Skolans kök är KRAV-certifierat. Skolan är tillgänglig för rullstolsburna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Biskops-Arnövägen 30
746 93 Bålsta

Telefon: 0171-826 70
E-post: info@biskopsarno.se
Webbadress: http://www.biskopsarno.se/