Att skriva dramatik - helgkurs

Ansökan stängd
Skola:
Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Plats:
Bålsta - Uppsala län
Längd:
3 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 16 feb 2024 - 18 feb 2024

Kostnader: 5.400 kr inkl kost och logi. Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

Kontakt: Christian Augrell

Telefon: 0171-826 70

E-post:
christian.augrell@biskopsarno.se

Kursen riktar sig till dig som befinner sig i skrivprocessen till ett dramatiskt verk antingen för scen, TV, film eller radio där du vill få input och lösa dramaturgiska knutar.

Med utgångspunkt i att skriva och läsa dramatik tar vi upp frågor som dyker upp i kursdeltagarnas egna texter. Det kan till exempel vara frågor om hur man hittat sin berättelse, vilken genre man egentligen skriver, hur man kan använda sig av berättarperspektiv och dramaturgi eller vad dramatisk gestaltning egentligen är.

Undervisningen sker i öppna former där diskussion och samtal utgör hjärtat i kursen. Alla deltagare skriver på varsitt längre, individuellt projekt och lär av varandra. Kursen består av läsning av varandras texter, textsamtal, egen skrivtid och lärarledda föreläsningar. Målet är att kursdeltagarna ska bredda och fördjupa sitt hantverksmässiga kunnande och närma sig en manusversion som är redo för nästa steg i skrivprocessen.

Fortsättningskursen förutsätter att du som söker har erfarenhet av textsamtal, exempelvis genom att du deltagit i någon av alla de skrivarkurser vi genomför på Biskops Arnö.

Kursen är 2 helger:
Helg 1: 16-18 februari 2024
Helg 2: 22-24 mars 2024

Kursansvarig
Christian Augrell född 1976 i Malmö. Har gått dramatikerutbildningen på Biskops Arnö Nordens Folkhögskola och på Dramatiska Institutets kandidatutbildning i dramatik/ dramaturgi. Vidare har han en konstnärlig magisterexamen på Stockholms Dramatiska Högskola. 2009 startade han Teater Satelliten i Stockholm med inriktning sig på nyskriven dramatik för unga personer. Hans pjäser har spelats på teatrar runt om i Sverige och utomlands. På senare år har han även skrivit filmmanus, för TV och har erfarenhet som regissör och teaterlärare. Christian Augrell är kursledare för Biskops Arnö Dramatik – Projektåret.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.biskopsarno.se/kortakurser/att-skriva-dramatik-helgkurs-varen-2024

Fler kurser inom: Skriva Manus Dramatik TV

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln

Biskops Arnö Nordens folkhögskola

Biskops Arnö är Nordens Folkhögskola. Skolan bedriver kultur- och bildningsarbete och kurserna är inriktade på skönlitterärt författande, YH - Fotoskolan, dokumentärfilm, internationellt solidaritetsarbete, ekologi samt friskvård och låtskrivarkurs.

Läs mer om skolan

Postadress:
Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Biskops-Arnövägen 30
746 93 Bålsta

Telefon: 0171-826 70
E-post: info@biskopsarno.se
Webbadress: http://www.biskopsarno.se/