Collegeåret - Folkhögskola/universitet

Ansökan stängd
Skola:
Kyrkeruds folkhögskola
Plats:
Årjäng - Värmlands län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Urval sker utifrån att fullständig ansökan är inskickad och att behörighetskraven är uppfyllda samt individens intresse och förutsättningar att klara heltidsstudier samt utbildningens alla delmoment på såväl folkhögskole- som universitetsnivå.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 21 aug 2023 - 7 jun 2024

Plats för kursen: Karlstads Univeristet 50%

Kontakt: Therese Sjögren

Telefon: 0108331350

E-post:
therese.sjogren@regionvarmland.se

Collegeåret är en möjlighet att testa och se vad högskolestudier innebär och om det passar just dig. 

Collegeåret är ett samarbete mellan Karlstads universitet och Region Värmlands folkhögskolor, samt vissa kommuners vuxenutbildningar. Collegeåret räknas som en allmän kurs på deltid och är ett förberedande år innan du börjar studera på högskolenivå.

Kursen kombinerar studier av gymnasiegemensamma ämnen på en folkhögskola med högskolestudier. Under året läser du 50 procent vid folkhögskolan parallellt med 50 procent vid Karlstads universitet.

Studierna på folkhögskola kan ge ämnesbehörighet i de gymnasiegemensamma ämnena svenska, engelska, matematik, samhällskunskap, historia, religion och naturkunskap. Du kan komplettera enstaka behörigheter som är nödvändiga för högre studier. Du kan också fräscha upp gamla kunskaper. Skolans Collegeår vänder sig främst till dig som saknar enstaka behörigheter för högre studier och vill prova på hur det är att studera på universitet

Garantiplatser på Karlstad Universitet

Karlstad universitet reserverar en garantiplats per program på grundnivå för studerande som har fullföljt Collegeåret med godkänt resultat och har examen från gymnasiet, kommunal vuxenutbildning eller grundläggande behörighet med studieomdöme från folkhögskola.

Kyrkeruds folkhögskola

Kyrkeruds folkhögskola  Konstskolan i Värmland  är skolan för dig som vill utvecklas konstnärligt inom olika konstformer i en kreativ miljö. Du kan även läsa allmän kurs som är behörighetsgivande för högre studier både i Årjäng och på vår filial i Säffle. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Kyrkeruds folkhögskola
Kyrkeruds folkhögskola
672 91 Årjäng

Telefon: 010-83 31 340
E-post: kyrkerud@regionvarmland.se
Webbadress: http://www.kyrkerud.se/