Dreja för nybörjare

Sommar/helg/veckokurs Kyrkeruds folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

För denna kurs behöver du inga förkunskaper! Den är tänkt och utformad som en första grundlig kom igång introduktion till drejandets fantastiska värld.

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 26 jun 2023 - 30 jun 2023

Kostnader: Kostnad utan logi 1495 kr. det inkluderar 5 lunch och fika, en middag, serviceavg och grundmaterial. Kostnad med logi är 3625 kr. det inkluderar boende, 5 stycken frukost, lunch, middag, fika, serviceavg och grundmaterial. Materialkostnader kan tillkomma.

Kontakt: Eva Lindblad

E-post:
sommarkyrkerud@regionvarmland.se

Ett genuint gammalt hantverk, meditativt, avkopplande, sensuellt och kreativt. Det finns många olika beskrivningar och upplevelser av drejandet.

 Vi går igenom grundläggande tekniker med individuell handledning och du får träna.

Under hela kursveckan kommer du ha en egen drejskiva till ditt förfogande och tillgång till verkstaden hela dygnet, så du har verkligen möjlighet att träna så mycket du har lust och ork med. En skicklig drejare blir en genom att dreja, dreja och dreja.

 

Kursens fokus ligger inte på att tillverka saker utan på att lära sig hantverket. Vi kommer att dreja, dreja och dreja! Material ingår i kursen.

 

Kursledare

Jag som håller i kursen heter Lise Wichmann Hansen och är keramiker med eget företag sedan 2007. Jag tillverkar främst bruksföremål som koppar, skålar, syrningskrus mm i saltglaserat stengods, som jag bränner i min vedeldade ugn och är medlem i Arvika Konsthantverkare, Not Quite i Fengerfors och Konsthantverkscentrum.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.regionvarmland.se/folkhogskolor/kyrkeruds-folkhogskola

Fler kurser inom: Hantverk Drejning Drejning Skulptur

Kyrkeruds folkhögskola

Kyrkeruds folkhögskola - Konstskolan i Värmland -  är skolan för dig som vill utvecklas konstnärligt inom olika konstformer i en kreativ miljö. Du kan även läsa allmän kurs som är behörighetsgivande för högre studier både i Årjäng och på vår filial i Säffle. Skolan i Årjäng är belägen vid sjön Västra Silen, tre kilometer utanför värmländska Årjäng. Där finns stora och välutrustade ateljéer/verkstäder som är öppna för kursdeltagarna även utanför ordinarie lektionstid. Sommartid erbjuds dessutom en mängd olika sommarkurser som du hittar på vår egen hemsida (www.kyrkerud.se). Skolan är så gott som helt tillgänglig för rullstolsburna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Kyrkeruds folkhögskola
Kyrkeruds folkhögskola
672 91 Årjäng

Telefon: 010-83 31 340
E-post: kyrkerud@regionvarmland.se
Webbadress: http://www.kyrkerud.se/