Sy i linne nybörjarkurs

Sommar/helg/veckokurs Kyrkeruds folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Sy dina egna kläder i detta fantastiska material. Vi konstruerar enkla modeller och syr klänningar, skjortor, byxor, västar så mycket vi hinner med under veckan.

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 26 jun 2023 - 30 jun 2023

Kostnader: Kostnad utan boende är 995 kronor vilket inkluderar fem luncher och fika, en middag samt serviceavgift. Kostnad med boende är 3125 kronor vilket inkluderar logi, fem stycken frukost, lunch, middag, fika samt serviceavgift. Materialkostnader kan tillkomma

Kontakt: Eva Lindblad

E-post:
sommarkyrkerud@regionvarmland.se

Endast reservplatser kvar.

I kursen ingår mönsterkonstruktion, sömnad, materialkunskap tygberäkning och en massa roliga idéer med mera.

Du behöver inte ha några förkunskaper för att gå den här kursen men även om du har sytt en del tidigare kommer du att lära dig mycket.

Eftersom det finns många olika projekt i gruppen så får du stor inspiration och kunskap av vad de andra kursdeltagarna gör.

Kursledare
Jag heter Sonja Öhman och är textilmakare med eget företag sedan 70-talet. Jag jobbar med att designa linnekläder och är yrkeslärare i sömnad på gymnasiet. Sedan 10 års tid håller jag i sommarkursen sy i linne. Materialet inspirerar, linne är ett fantastiskt material att arbeta med.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.regionvarmland.se/folkhogskolor/kyrkeruds-folkhogskola

Kyrkeruds folkhögskola

Kyrkeruds folkhögskola  Konstskolan i Värmland  är skolan för dig som vill utvecklas konstnärligt inom olika konstformer i en kreativ miljö. Du kan även läsa allmän kurs som är behörighetsgivande för högre studier både i Årjäng och på vår filial i Säffle. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Kyrkeruds folkhögskola
Kyrkeruds folkhögskola
672 91 Årjäng

Telefon: 010-83 31 340
E-post: kyrkerud@regionvarmland.se
Webbadress: http://www.kyrkerud.se/

Att pausa och läsa konst är det bästa jag gjort

Eira Westrin är AT-läkare i Karlskrona till vardags, men under läkarstudierna tog hon ett års studieuppehåll för att läsa fri konst på Östra Grevie folkhögskola i Skåne. Det är något som hon inte ångrar.

Läs hela artikeln