Skola:
Kristinehamns folkhögskola
Plats:
Kristinehamn - Värmlands län
Längd:
2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
15 april 2025

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Gymnasieexamen mot YH. Tidigare erfarenhet av spelutveckling, programmering eller liknande är meriterande.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 18 aug 2025 - 4 jun 2027

Kostnader: Undervisningen på Kristinehamns folkhögskola är kostnadsfri men varje termin betalar du en serviceavgift på 700 kr. Den kursspecifika avgiften är 3500 kr/termin. Kostnader för resor tillkommer.

Kontakt: Peter Gillenstrand

Telefon: 0703131668

E-post:
peter.gillenstrand@regionvarmland.se

Drömmer du om att skapa spel som trollbinder spelare världen över? Vår utbildning ger dig den tekniska expertisen och kreativa skärpan som du behöver för att lyckas i spelbranschen

Grundläggande programmering med praktisk tillämpning

Bygg en solid grund i prigrammering och bemästra kraftfulla tekniker som C++, Unreal Engine och prestandaoptimering. Samtidigt som du skapar spel och magi med kod förbereder vi dig för att möta spelindustrins utmaningar genom praktiska projekt. Det stärker både dina tekniska färdigheter och din kreativa problemlösning.

Med 20 timmar lärarledd tid per vecka med undervisning och handledning av erfarna lärare och gästföreläsare får du den tid och uppmärksamhet du behöver för att verkligen utvecklas.

Branschintegration och stöd för entreprenörer

Genom samarbetsprojekt med spelindustrin, och vårt partnerskap med spelacceleration The Great Journey, får du stöd i att förverkliga dina drömmar och utveckla dina tekniker i spelutveckling för att kunna bryta ny mark, både för indieutveckling och AAA.

Forma framtidens spel med hjälp av kreativa verktyg

Arbeta dynamiskt i spelprojekt där du får insyn i spelutvecklingens mekanik, kreativa narrativ och worldbuilding. Genom din kunskap inom innovativa spelmekaniker och system i kombination med de kreativa verktygen får du de resurser som behövs för att vara med och definiera framtidens spelvärld. Ditt tekniska kunnande blir drivkraften bakom idéer som kan omvandla industrin.

Erfarna lärare med ett globalt perspektiv

Inspireras av föreläsare och lärare som är aktiva inom industrin både nationellt och internationellt. Genom internationella gästföreläsningar, workshops och resor till spelkonvent som Nordic Game och Gamescom får du en global förståelse för branschens utveckling och knyter värdefulla kontakter som kan dörrar till framtidens äventyr.

Portföljsutveckling

Skapa en imponerande portfolio av egna spelprojekt som både visar upp dina kunskaper och gör dig redo för att erövra spelindustrin.

Spelutveckling dygnet runt på skolans internat

Här kan du leva och andas spelutveckling med likasinnade.

Ansökan och antagning

Vår ambition är att skapa en dynamisk grupp med ett delat intresse för spel och teknik. Vi välkomnar alla bakgrunder, åldrar och kön.

Du behöver ha en fullgjord gymnasieutbildning mot minst YH-behörighet. Vi ställer inga krav på tidigare erfarenhet inom spelutveckling eller programmering men tidigare kunskap inom programmering eller liknande är meriterande.

Till Game Programmer antas varje år 16 personer. Slutligt urval sker utifrån antagningsintervjuer.

Fullständig ansökan innehåller:

  • Personbevis (Skatteverket)
  • Kopior på betyg/intyg från tidigare studier. (Scannas in digitalt i formaten JPEG, PNG eller PDF). Vänligen namnge filen eller filerna med ditt namn och att det är betyg/intyg. Exempel: Förnamn_Efternam_Betyg.
  • Personligt brev som beskriver dig själv, ditt intresse för spelutveckling och programmering samt varför du vill gå utbildningen. Ca ett A4 i formaten Word eller PDF. Vänligen namnge filen med ditt namn och att det är ett personligt brev. Exempel: Förnamn_Efternam_Personligtbrev.pdf
  • Tidigare erfarenhet av spelutveckling, programmering eller liknande är meriterande. Om du har några tidigare tekniska eller kreativa projekt så kan de vara fördelaktiga i antagningsprocessen. Har du skapat ett modd till ett annat spel, skrivit ett designdokument för ett spel du vill skapa eller programmerat någonting förut så uppmanas du dela med dig det du skapat. Skickas i lämpligaste formatet: PDF, PNG, MP4 eller ZIP om du har flera projekt att visa.
  • Referenser

Intervjuprocess

Under intervjun bedömer vi:

  • Dina förutsättningar för att lära dig spelprogrammering
  • Ditt intresse för spelprogrammering
  • Din förmåga för logiskt tänkande
  • Dina förutsättningar att klara en heltidsutbildning
  • Dina förutsättningar för personlig utveckling
  • Din inskickade portfolio

Intervjutider är fördelade på flera dagar. Löpande antagning kan ske, dock antas högst fem personer direkt efter varje intervjudag.

Antagningsprocess

  • Ansökan registreras.
  • Bekräftelse att ansökan registrerats skickas till den sökandes angivna mail.
  • Fullständig ansökan är ett krav, vid ofullständig ansökan ombeds den sökande komplettera via mail.
  • Utifrån personligt brev och inlämnad portfolio, görs ett urval till antagningsintervju. Besked om intervju går ut via mail.
  • Deltagande på intervju är en förutsättning för att bli antagen. Vid för få platser sker ett urval utifrån ambitionen att skapa en dynamisk grupp.
  • Antagningsintervjuer sker i första hand digitalt, efter sista ansökningsdag.
  • Efter urvalsprocessen är klar skickas ett skriftligt besked, via mail, med information om att du blivit antagen, reservplacerad eller fått avslag.
  • Det är viktigt att du svarar på antagnings- eller reservplaceringsbeskedet.
  • Du får ett välkomstbrev via mail där all information om kursstarten framgår.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://regionvarmland.se/edit/4.27ee0f6c19400d2243ee5bf

Kristinehamns folkhögskola

Kristinehamns folkhögskola har ett stort utbud av utbildningar inom flera olika områden. Här kan du läsa in din behörighet för gymnasium eller högskola/universitet eller studera på någon av våra profilutbildningar.

 

Spelkultur är profilen för Kristinehamns folkhögskola. Vi har allmän såväl som yrkesinriktad utbildning. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Kristinehamns folkhögskola
Strömsbergsgatan 15a
681 32 Kristinehamn

Telefon: 010-833 12 50
E-post: kristinehamn@regionvarmland.se