Allmän kurs distans - samhällsinriktning

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Arbetarrörelsens folkhögskola i Viskadalen
Plats:
Seglora - Västra Götalands län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs, Distanskurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Färdig grundskola, matematik, engelska och svenska som andraspråk/svenska och vill studera hemifrån. Dator med webbkamera och inbyggd mikrofon/headset, klarar att arbeta digitalt. Relativt självgående, viss studievana och kan arbeta i grupp.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 19 aug 2024 - 5 jun 2025

Träffar:
Inga obligatoriska träffar

Kostnader: Kostnadsfri, men kostnader för kurslittteratur tillkommer. Vi kommer eventuellt göra något eller några studiebesök, som utgår från där ni bor. Då kan det tillkomma en liten kostnad för detta.

Kontakt: Laura Moradi

Telefon: 031-711 91 91

E-post:
mail.afig@vsaf.nu

Genom allmän kurs på gymnasienivå kan du nå grundläggande behörighet för studier på Högskola och/eller Yrkeshögskola. Du kan  efter genomgångna heltidsstudier få utfärdat studieomdöme.

Allmän kurs på gymnasienivå - Distans

Instruktioner och information om uppgifter, samt föreläsningar kommer att ske genom digital fjärrundervisning. Du studerar hemifrån med hjälp av dator och internet och interagerar med andra deltagare samt lärare främst genom Google Meet och vår digitala plattform Google Classroom.
Studierna är på heltid och du måste kunna delta i obligatoriska föreläsningar, informationsträffar, seminarium och grupparbeten på dagtid. Dvs att kursen inte går att kombinera med annan heltidssysselsättning. 

Utöver att man kan erhålla gymnasiebehörighet kommer kursen att ha ett genomgående tema där vi studerar ”Människans natur & kultur”, där vi tillsammans fördjupar människans roll och påverkan i samhället genom historien och i samtiden.

Vi kommer att utforska, utifrån olika metoder och perspektiv, människans ursprung och relation till naturen, samt hur och varför språk, konst, religion, stater, klassamhällen, konflikter och ekonomiska system uppkommit och utvecklats på olika platser i världen. Genom att studera vår historia så kan vi bättre förstå dagens utmaningar och hur vi kan bidra till ett rättvist och hållbart samhälle. 


Det kommer alltså finnas ett visst utrymme att påverka delar av kursen enligt önskemål.

Vi utgår från en kreativ, nyfiken och lustfylld ingång till studierna.

Varje kurs är 1 år och du behöver studera 1, 2 eller 3 år, beroende på tidigare meriter/erfarenheter och mål med studier.

Undervisning ges i följande gymnasiegemensamma ämnen:
Svenska/Svenska som andraspråk 1, 2, 3
Engelska 5, 6, 7
Matematik 1b, 2b
Samhällskunskap 1a1, 1a2
Naturkunskap 1a1, 1a2, 2
Religion 1
Historia 1a1, 1a2

Kursen ges i samarbete med Arbetarrörelsens folkhögskola i Viskadalen. 

 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Målet med allmän kurs är att du förutom ämneskunskaper ska få goda förutsättningar för att studera vidare.
Lika viktigt är att tiden på folkhögskola skall ge dig ökad tillit till dina egna möjligheter att påverka ditt eget liv liksom samhället i stort.

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://a-folkhögskolorna.se/kurs/allman-gymn-distans/

Nu kan jag stå och prata inför hela skolan utan att vara nervös

Sage, 22, har läst Allmän kurs för att få behörighet att plugga vidare till lärare. Men det var inte alls självklart att hon skulle våga söka sig till folkhögskolan.

Läs hela artikeln

Arbetarrörelsens folkhögskola i Viskadalen

Mellan Borås och Kinna ligger Arbetarrörelsens folkhögskola i Viskadalen som ägs och drivs av arbetarrörelsen i Västsverige. Detta profilerar skolan genom att vi aktivt arbetar med demokrati, samhälls- och ledarskapsfrågor.

Läs mer om skolan

Postadress:
Arbetarrörelsens folkhögskola i Viskadalen
Sälgered
515 93 Seglora

Telefon: 0320-183 00
E-post: info@viskadalen.nu
Webbadress: http://www.a-folkhögskolorna.se/