Socialpedagog

Ansökan stängd
Skola:
Arbetarrörelsens folkhögskola i Viskadalen
Plats:
Seglora - Västra Götalands län
Längd:
2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Grundläggande behörighet till yrkeshögskola.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024

Kontakt: Ylva Hultén

Telefon: 0320-183 30

E-post:
ylva.hulten@vsaf.nu

På Viskadalens Folkhögskola kan du läsa en tvåårig eftergymnasial yrkesutbildning. Utbildningen ger dig på kort tid stora möjligheter till ett meningsfullt arbete på en bred arbetsmarknad.

YRKESOMRÅDE

Efter utbildningen möter du en bred arbetsmarknad med stora möjligheter till att få en anställning inom skola, fritid, socialpsykiatri, funktionshinder, vård och behandling etc.
Du får behörighet att arbeta inom ett stort antal yrkesområden, till exempel HVB, på fritidsgårdar, som socialpedagog inom skolan, som projektledare, med boendestöd, med habilitering, inom kriminalvården och i öppenvårdsteam.

UTBILDNING

Utbildningen har formulerade mål för kunskap, färdighet och kompetens, målen är anpassade till de krav som ställs på yrket. Socialpedagogik, utbildningen huvudperspektiv, ger redskap till att stödja människors strävan att ingå i samhällsgemenskapen. De ämnen du studerar är framför allt beteende- och samhällsvetenskap (psykologi, pedagogik, sociologi), aktuella teorier och metoder, yrkesområden, yrkesroll och målgrupper.
Centrala begrepp och teman i utbildningen är bland annat; gemenskap, delaktighet, normkritik, samverkan, gruppdynamik, kommunikation, ledarskap, relationer, lagstiftning, etik och bemötande.
I utbildningen integreras teori och praktik och därför genomför du en verksamhetsförlagd praktik under hela utbildningen. Detta gör att du också får en tidig förankring på arbetsmarknaden.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://xn--a-folkhgskolorna-swb.se/kurs/socialpedagog/

Om jag skulle beskriva folkhögskolan med tre ord skulle jag säga: gemenskap, kärlek och trygghet

Ayas engagemang för sociala frågor fick avgöra hennes yrkesval. Efter två år är hon färdig socialpedagog och redo att börja jobba med sina hjärtefrågor: psykisk ohälsa bland unga och våld mot kvinnor.

Läs hela artikeln

Arbetarrörelsens folkhögskola i Viskadalen

Mellan Borås och Kinna ligger Arbetarrörelsens folkhögskola i Viskadalen som ägs och drivs av arbetarrörelsen i Västsverige. Detta profilerar skolan genom att vi aktivt arbetar med demokrati, samhälls- och ledarskapsfrågor.

Läs mer om skolan

Postadress:
Arbetarrörelsens folkhögskola i Viskadalen
Sälgered
515 93 Seglora

Telefon: 0320-183 00
E-post: info@viskadalen.nu
Webbadress: http://www.a-folkhögskolorna.se/