Projektledarutbildningen

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Axevalla folkhögskola
Plats:
Axvall - Västra Götalands län
Längd:
2 år
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
15 Juni 2024

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: 3-årig gymnasieexamen eller motsvarande med behörighet för yrkeshögskola, särskild behörighet i svenska 2 eller svenska som andraspråk 2. Personligt brev. Arbetslivserfarenhet inom utbildningens område är meriterande.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 26 aug 2024 - 20 dec 2024

Träffar:
12 obligatoriska träffar
100 obligatoriska nätträffar

Kostnader: 1350 kronor per termin för försäkring, serviceavgift (inklusive lunch och fika vid de obligatoriska träffarna på skolan), med mera. Det tillkommer extra utgifter för litteratur, resor och eventuellt boende.

Kontakt: Lotten Svensson

Telefon: 0511-26970

E-post:
lotten.svensson@axevalla.fhsk.se

Vår utbildning i projektledning på folkhögskolenivå är skräddarsydd för de som söker en unik och engagerande lärandeupplevelse, med fokus på sociala projekt. 

Genom en välbalanserad kombination av teori och praktik ger utbildningen dig verktyg och insikter som är direkt tillämpbara inom projektledning men också i att söka projektfinansiering.

Kursområden och fördjupningar

Utbildningen har fem områden:

  • grunder i projektledning
  • projektansökan, rapportering och uppföljning
  • projektekonomi
  • kommunikation och ledarskap
  • lärande i arbete (LIA).

Teori och praktik i harmoni

Utbildningen strävar efter att harmonisera teoretiska koncept med praktisk tillämpning, och omfattar grundläggande projektledning i både traditionell och agil form. Detta ger dig en mångsidig förståelse som är anpassad för folkhögskolans unika pedagogiska sammanhang där lärandet sker tillsammans och där gruppen är viktig.

Praktiska moment för verklig kompetens

Särskild tonvikt läggs på praktiska moment, särskilt inom området projektansökningar. Här utvecklar du en stadig grund för att inte bara kunna tolka och förstå utlysningar, utan också skapa och presentera projektidéer på ett sätt som passar folkhögskolans specifika ramverk.

Projektekonomi i fokus

Projektekonomi är centralt i alla projekt, och vår utbildning rustar dig med nödvändiga färdigheter för att budgetera och följa upp medfinansiering och andra kritiska faktorer inom folkhögskoleprojekt. Vi förser dig med verktygen för att navigera i ekonomiska aspekter specifika för projektledning.

Kommunikation och ledarskap

För framgångsrikt projektarbete är kommunikation och ett tydligt ledarskap avgörande. Utbildningen fokuserar på att utveckla din förmåga att kommunicera både internt och externt, med särskilt fokus på hur dessa färdigheter kan appliceras inom projektledning. Ledarskapskompetens är en nyckelkomponent för att trivas och lyckas som projektledare.

Lärande i arbetslivet (LIA)

Utbildningen inkluderar en berikande period av Lärande i arbetslivet (LIA), där du får praktisk erfarenhet ute på ett företag eller i en organisation. Här får du testa dina kunskaper och färdigheter inom projektplanering och ansökningsprocesser, skräddarsytt för Folkhögskolepedagogiken.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Projektledare inom föreningsliv, kommunal och annan offentlig verksamhet och i sociala företag eller företag med intresse av sociala utvecklingsfrågor och kompetensutveckling. Vår utbildning är utformad för att inte bara ge dig den teoretiska grunden, utan också för att träna och stärka din kompetens som projektledare.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://axevalla.fhsk.se/projektledare/

Fler kurser inom: Projektledare

Jag drömmer om att göra skillnad

Markus tycker att det behövs fler vuxna som kan hjälpa unga till en meningsfull fritid. Och han vet redan vad han själv vill göra efter fritidsledarutbildningen.

Läs hela artikeln

Axevalla folkhögskola

Axevalla är en politiskt och religiöst oberoende, 144 år gammal, folkhögskola, det vill säga en av de äldsta i Sverige. Vårt mål är att vara en välkomnande mötesplats för alla. Vårt kursutbud är brett, från till exempel Mode Design och Socialpedagog till Dataspelsutveckling.

Läs mer om skolan

Postadress:
Axevalla folkhögskola
Axevalla Folkhögskola
532 72 Axvall

Telefon: 0511-269 70
E-post: info@axevalla.fhsk.se
Webbadress: http://www.axevalla.fhsk.se/