Billströmska folkhögskolan

Billströmska folkhögskolan erbjuder internat. Totalt tar vi emot ca 140 deltagare, med antagning till både vår och höst. Det breda kursutbudet gör skolan till en intressant mötesplats. Man kan gå på Allmän kurs (med eller utan estetiskt tillval i musik, bild/textil ), naturvetenskapligt basår, musiklinje och De ungas rätt – en resandekurs. Skolan ligger vackert på Tjörn och det finns goda bussförbindelser med Göteborg. Billströmska är också ett centrum för föreningsliv och kultur, vilket gör att det händer mycket på skolan.

Billströmska folkhögskolan

Billströmska har ett utåtriktat arbetssätt med många inbjudna gästföreläsare och ett stort antal studiebesök. Närheten till Göteborg gör att det är lätt att delta i det stora utbudet där, exempelvis: Bok & biblioteksmässan, filmfestivalen, teatrar, museiutställningar. Skolan brukar också anordna skolresor, nu senast till Krakow.

På somrarna finns också ett rikt utbud av kurser inom konsthantverk - akvarell, keramik och stickning. Dessutom finns kurser som Handgjort papper och fria stygn, Må bra till häst och kulturvandringar i Bohuslän. 

I samarbete med Svenska Institutet och Riksföreningen Sverigekontakt organiseras sommarkurser i svenska språket och då samlas ett 100-tal deltagare från hela världen.

Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning

Se information om skolans tillgänglighet för funktionsnedsättning på vår hemsida!

Hitta hit

Postadress:
Stenkyrkovägen 16
471 93 Kållekärr

Telefon: 0304-67 65 70

E-post:
info.billstromska@vgregion.se

Webbadress:
www.billstromska.fhsk.se

Huvudman:
Västra Götalandsregionen.
http://www.vgregion.se/

FSR:
Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR

Övrig information:
Internat med 95 bäddar