Allmän kurs Grund Friluftsliv

Ansökan stängd
Skola:
Dalslands folkhögskola
Plats:
Färgelanda - Västra Götalands län
Längd:
1-3 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Om du kan svenska räcker det med att vara 18 år eller äldre och ha viljan att studera. Du behöver vara klar med SFI-D.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskolenivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 9 jan 2023 - 20 dec 2023

Kostnader: 1 700 kronor/termin

Kontakt: Dalslands folkhögskola

E-post:
dalslands.folkhogskola@vgregion.se

 

 Allmän kurs Grund riktar sig till dig som vill läsa in grundskolan på ett annorlunda sätt. En dag i veckan ägnar du dig åt friluftsliv i Dalslands vackra natur.

Om Allmän kurs Grund

Ett behovsanpassat schema

Vi har undervisning på skolan måndag–fredag klockan 08.40 –15.45. Tillsammans med en mentor ur skolans personal bygger du ett individuellt schema som är anpassat efter vilka ämnen du behöver läsa.

Hur länge du behöver studera hos oss avgörs av hur mycket studier och arbetslivserfarenhet du har med dig sedan innan.

Små grupper och mycket lektionstid

Under studierna kommer du att arbeta nära lärarna och tillsammans med dina kurskamrater. Detta skapar en trygg atmosfär där alla har möjlighet att utvecklas efter sina egna förutsättningar. Grupperna är små och det finns mycket tid avsatt för varje ämne, vilket gör att du har möjlighet att få mycket stöttning i skolarbetet – både från lärarna och från dina studiekamrater.

Stöd från en mentor

För att din tid på skolan ska bli så bra som möjligt har du regelbunden kontakt med mentor. En mentor är en lärare som stöttar dig lite extra för att din studiesituation ska bli så bra som möjligt.

Andra skolaktiviteter

I kursen ingår också ett antal skolgemensamma temadagar, friluftsdagar och kulturevenemang. Vi jobbar även särskilt med deltagarnas inflytande och demokrati på olika sätt, exempelvis genom klassmöten och skolans deltagarråd.

En dag i veckan ägnas åt friluftsliv

En dag i veckan ägnar vi åt natur och friluftsliv. Vi tillbringar många dagar utomhus, njuter av naturen och ägnar oss åt utflykter i Dalslands fantastiska omgivningar.

Vi använder naturen som inspiration och källa till välmående. Vi gör allt från skogspromenader till lite längre vandringar och kanotfärder. Du får bland annat lära dig olika sätt att göra upp eld och laga mat utomhus, bygga vindskydd, planera en tur, hantera karta och kompass samt tips om utrustning som passar för olika tillfällen. Vi lär oss om allemansrätten och naturens mångfald och hur man kan ta till vara på det naturen erbjuder, till exempel genom att plocka bär och svamp på hösten.

Inga förkunskaper behövs, men du behöver tycka om att vistas utomhus och vara nyfiken på naturen.

Personlig utrustning du bör ha är bra kängor och kläder efter väder. Övrig utrustning finns att låna på skolan.

Jag drömmer om att göra skillnad

Markus tycker att det behövs fler vuxna som kan hjälpa unga till en meningsfull fritid. Och han vet redan vad han själv vill göra efter fritidsledarutbildningen.

Läs hela artikeln

Dalslands folkhögskola

Dalslands Folkhögskola finns i Färgelanda och Trollhättan. På båda skolorna läser du i små grupper med stöttande lärare. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Dalslands folkhögskola
Folkhögskolevägen 6
458 30 Färgelanda

Telefon: 0528-758 80
E-post: dalslands.folkhogskola@vgregion.se
Webbadress: http://www.dals.fhsk.se/