Socialpedagogutbildning

Profilkurs, Yrkesutbildning Göteborgs folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  2 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Yrkesutbildning

Vill du arbeta med socialiserande och inkluderande insatser för alla människor med fokus på barn och ungdomar samt familjer med behov av socialpedagogiska förändringsprocesser?

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Grundläggande behörighet för yrkeshögskola med särskild behörighet i Sv 2/ Svenska som andraspråk 2. Relevant erfarenhet från yrkesområdet är meriterande.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Nej

Kurstid: 19 aug 2024 - 30 maj 2025

Kostnader: 3000 kronor/termin. Dvs 6000 kr/läsår. Då ingår alla studieresor, övernattningar, studiebesök, försäkring och kopiering.

Kontakt: Jeanette Karlsson

Telefon: 0704-10 76 96

E-post:
jeanette.marie.karlsson@vgregion.se

Utbildningen ger grundläggande yrkeskunskaper i socialpedagogiskt arbete. Socialpedagogen arbetar även med förebyggande insatser och ofta med ett salutogent förhållningssätt.

Våra utbildningsområden utgår från BALSAMs (de socialpedagogiska utbildningsaktörernas branschorganisation) rekommendationer som vi tolkat och  formulerat i en lokal utbildningsplan för Socialpedagogutbildningen vid Göteborgs folkhögskola; Socialt välfärdsarbete – verksamhetsområdet och yrkesrollen, Det sociala välfärdsarbetes historia och organisation, Samhälle, Individ och grupp, Socialpedagogiskt arbete i praktiken, Metoder i socialt förändringsarbete. För mer information se vår utbildningsplan på gbg.fhsk.se.

Socialpedagogen arbetar både med individer och grupper. En socialpedagog kan arbeta i kommunala, statliga, privata och ideella verksamheter, såsom barn- och ungdomsvård, kriminalvård, inom skola eller öppen verksamhet.

Karta till Göteborgs folkhögskola på Eniro.
Karta

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://gbg.fhsk.se/kurser/socialpedagogutbildning/

Göteborgs folkhögskola

Vi är folkhögskolan för dig som vill läsa i storstaden. Vi tycker integration och mångfald är viktigt och vill finnas där behovet av oss är som störst. Du hittar oss på Nya Varvet i Västra Frölunda, i Biskopsgården och i olika projekt runt om i Göteborg. När du läser hos oss möter du språk och livsåskådningar från hela världen!

Läs mer om skolan

Postadress:
Göteborgs folkhögskola
Örlogsvägen 22
426 71 Västra Frölunda

Besöksadress: Nya Varvet

Telefon: 031-769 76 00
E-post: goteborgs.folkhogskola@vgregion.se
Webbadress: http://www.gbg.fhsk.se/

Jag får utmana mig själv i mitt ledarskap

Ola Gustavsson går fritidsledarlinjen på folkhögskola. En varierande utbildning som innehåller allt från psykologi till isvaksbad.

Läs hela artikeln