Keramik för nybörjare

Ansökan stängd
Skola:
Helsjön folkhögskola
Plats:
Horred - Västra Götalands län
Längd:
4 dagars kurs
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Kursen har begränsat antal platser, om kursen är fulltecknad tilldelas du en reservplats. Uppge din erfarenhet av keramik i anmälan.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 17 jun 2024 - 20 jun 2024

Kostnader: Boende i enkelrum, inklusive måltider (frukost, lunch, kvällsmat, förmiddags- och kvällsfika) och viss materialkostnad under kurstiden, kostar 4 800 kronor. Ordnar du eget boende blir kostnaden för kursveckans måltider samt materialkostnader 3 500 kronor

Kontakt: Keramik för nybörjare

Telefon: 0320-205830

E-post:
rebecka.adrian@helsjon.se

Kursen vill ge dig ett avslappnat förhållningssätt till lera, med utgångspunkten att det inte går att misslyckas med lera – det går att knåda om och börja om, igen och igen.

På Helsjön finns det en gammal tradition att använda sig av lera. Under Helsjöns kurortstid 1888–1949 tog man upp en vit lera från sjöbottnen och behandlade trötta, slitna kroppar med den, till hälsa och välbehag för människor.

I sommar har du möjlighet att testa på lerans olika möjligheter att formas. Kursen vänder sig till dig som inte har någon erfarenhet av att arbeta med lera och till dig som känner dig som nybörjare men vill testa på lite mer. Vi kommer att gå igenom grundläggande tekniker inom keramik som tumning, kavling, ringling, drejning och dekoration.

Kursen börjar 17 juni kl. 9.00 och slutar 20 juni kl. 12.00 med gemensam lunch. Övriga kursdagar börjar kl. 9.00 och avslutas cirka kl. 15.30. Fri tillgång till lokal finns efter skoltid.

En dag för glasering av skröjbränt gods den 31 augusti med start kl. 9.00 och avslut med gemensam lunch kl. 12.00. Om man ej kan medverka under denna dag kommer kursledaren glasera godset enligt överenskommet.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://helsjon.se/sommarkurs-keramik-for-nyborjare/

Helsjön folkhögskola

En skola i naturskön avstressande miljö. Vi vill stimulera till möten och utveckla deltagarna till att våga göra sin röst hörd. Såväl kulturen som arbetet med hälsa, miljö och rättvisefrågor har en stor plats på skolan. Helsjön har en kristen grundsyn med öppenhet för alla, oavsett tro och livsåskådning. Vi har ungefär hundra studerande och plats för ett femtiotal på skolans internat.

Läs mer om skolan

Postadress:
Helsjön folkhögskola
Helsjön 1
519 90 Horred

Telefon: 0320-20 58 30
E-post: info@helsjon.se
Webbadress: https://helsjon.se/