Allmän kurs - Fokus på studier

Behörighetsgivande kurs Hjo folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år
 • Ansök senast:
  9 september 2024
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

En profil som ger dig tid, kraft och verktyg

Att studera och lära nytt kan vara både roligt och svårt. När du väljer den här profilen får du extra tid och stöd för att nå dina mål.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Personligt brev

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 5 jun 2025

Kontakt: Sara Krueger

Telefon: 0503-323 18

E-post:
sara.krueger@hjofolkhogskola.se

Fyra dagar i veckan läser du på gymnasienivå för att nå grundläggande behörighet för högskolestudier eller för att du vill fördjupa dina allmänkunskaper. Den femte dagen får du möjlighet att fokusera på det du behöver. Kanske är det stöd att ta dig över de hinder du möter i dina studier? Kanske är det möjlighet att fördjupa dig inom de områden som du tycker är extra intressanta? Eller kanske fokus på att förbereda dig inför studier på högskolan? Tillsammans utforskar vi olika verktyg och strategier för att lyckas.

I profilen “Fokus på studier” utgår vi från det just du behöver. Vi formar innehållet tillsammans. För dig som är i början av dina studier kan det innebära att du får handledning i att planera och genomföra uppgifter i alla dina ämnen. Om svenska är ditt andraspråk kanske du vill utveckla din förmåga att uttrycka dig? Och för dig som snart ska går vidare till studier på högskola kan det betyda att du förbereder dig inför högskoleprovet, läser mer om det som intresserar dig, eller – efter överenskommelse med din lärare – arbetar med extra uppgifter för att nå en högre behörighet inom något av dina studieämnen.

Det här är profilen som ger dig kraft att nå dina mål – oavsett om det är att klara de behörigheter som krävs för att söka vidare eller en chans att fördjupa dig i, eller förbereda dig inför, det du drömmer om! 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Få behörighet till högskolestudier mm.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://folkhogskolan.com/allman-kurs/allman

Hjo folkhögskola

Hjo folkhögskola är en spännande mötesplats som integrerar flera olika kurser och bakgrunder i en utvecklande miljö präglad av mångfald. Här möts du av engagerade lärare som bryr sig om mer än bara studieresultat.

Läs mer om skolan

Postadress:
Hjo folkhögskola
Lundbyvägen 12
544 31 Hjo

Telefon: 0503-323 00
E-post: info.hjo@hjofolkhogskola.se
Webbadress: http://www.folkhogskolan.com/

Nu kan jag stå och prata inför hela skolan utan att vara nervös

Sage, 22, har läst Allmän kurs för att få behörighet att plugga vidare till lärare. Men det var inte alls självklart att hon skulle våga söka sig till folkhögskolan.

Läs hela artikeln