Elev/lärarassistent - distans

Ansökan stängd
Skola:
Hjo folkhögskola
Plats:
Hjo - Västra Götalands län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Antagningsbesked ges via e-post, på den e-postadress man angivit vid den digitala ansökan.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Nej

Kurstid: 19 aug 2024 - 5 jun 2025

Träffar:
160 obligatoriska nätträffar

Kontakt: Niklas Ahlin

Telefon: 0503-323 16

E-post:
niklas.ahlin@hjofolkhogskola.se

Detta är en utbildning för dig som är pedagogiskt och socialt intresserad och vill arbeta inom skolan men i dagsläget inte är beredd att läsa till lärare.

Elev/lärarassitentutbildningen är en yrkesutbildning för dig som vill arbeta inom skolan med fokus på̊ att stödja eleverna socialt och i deras lärande.

Du kommer att vara en hjälp för både lärarna och eleverna, ditt fokus ligger på eleven, både gruppen som helhet och den enskildes behov av hjälp i sitt lärande men arbetet kan även bestå av olika typer av administrativt arbete och ett assisterande stöd till läraren, beroende av det behov som finns på den aktuella skolan du arbetar.

Det är en yrkesutbildning för dig som vill arbeta inom skolan med fokus på̊ att stödja eleverna socialt och i deras lärande. Du kommer att vara en hjälp för både lärarna och eleverna, ditt fokus ligger på eleven, både gruppen som helhet och den enskildes behov av hjälp i sitt lärande men arbetet kan även bestå av olika typer av administrativt arbete och ett assisterande stöd till läraren, beroende av det behov som finns på den aktuella skolan du arbetar.

Med yrket som elev/lärarassistent har du möjlighet att jobba nära eleven och vara ett pedagogiskt och socialt stöd i nära samarbete med lärararna.

Utbildningen har ett speciellt integrationsperspektiv men som elev/lärarassistent breddas arbetet till att omfatta alla skolans elever oberoende av språkbakgrund.

Kursen till elev/lärarassistent kan läsas på distans:

  • Distans, heltid - för dig med fullgjort svenskt eller utländskt gymansium och minst behörighet i Svenska 1 eller Svenska som andraspråk 1. Med detta läses kursen via vår lärplattform.

    Utbildningen till elev/lärarassistent ges som särskild kurs (berättigar inte till studieomdöme). Men efter fullgjorda studier ges Hjo folkhögskolas kursintyg för elev/lärarassistentutbildningen.

  • KursbeskrivningDistanskursen bygger på dagliga livestream-lektioner, där lärare undervisar, deltagare möts och där man arbetar tillsammans inom olika ämnen och teman, med erfarenhetsutbyten, diskussioner och olika arbetssätt. Detta upplägg ger därmed stora möjligheter till hjälp stöd och ett rikt utbyte inom studiegruppen, där teoretiska ämnen vävs samman med verkligheten i den svenska skolan.
  • Kursen innehåller även praktik                  Praktikveckorna på kursen skapar fina möjligheter att få prova på arbetet i den svenska skolan i praktiken samt att få värdefulla kontakter.

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) http://folkhogskolan.com/integrationsassistent/elevassistent

Hjo folkhögskola

Hjo folkhögskola är en spännande mötesplats som integrerar flera olika kurser och bakgrunder i en utvecklande miljö präglad av mångfald. Här möts du av engagerade lärare som bryr sig om mer än bara studieresultat.

Läs mer om skolan

Postadress:
Hjo folkhögskola
Lundbyvägen 12
544 31 Hjo

Telefon: 0503-323 00
E-post: info.hjo@hjofolkhogskola.se
Webbadress: http://www.folkhogskolan.com/